1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücretli vatandaşlara müjde! 686 lira ek ödeme geliyor
Asgari ücretli vatandaşlara müjde! 686 lira ek ödeme geliyor

Asgari ücretli vatandaşlara müjde! 686 lira ek ödeme geliyor

2020 yılı sonrasında belirlenen yeni asgari ücret tutarı günlük 98,10 tl olarak karar alınmış olsada özellikle nilinmeyen düzenlemede 31 gün olan aylarda asgari ücretliye daha fazla maaş maaş ödenir.Buna göre asgari ücretli çalışana 31 günlük aylarda daha fazla maaş verilmesi gündemde.

A+A-

Asgari ücretli çalışan işçiler Mayıs ayında zamlı aylık alacaklar. 7 ay boyunca ay 31 gün çekmesi nedeni le bir gün ek ödeme yapılacaktır. Detaylar haberde. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Devletin açıkladığı paketlerde asgari ücretliler için kısa çalışma ödeneği yer aldı.

Ücretsiz izine Ayrılanlar ya da koronadan dolayı işten çıkarılan asgari ücretli çalışanlara Hükümet kısa çalışma ödeneği üzerinden aylığın yarısı kadar aylık ödemesi yapacak. fakat asgari ücretliye bayram ikramiyesi verilmesi yönünde açıklama gelmemiştir.

Daha önce özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu hakkında gelen soru üzerine "Kesinlikle bir müjdemiz olacak, arkadaşlar çalışıyor" açıklamasında yapmış ancak ayrıntı vermemişti. Devletin desteklemesi halinde söz konusu yasal düzenlemenin meclisten en kısa zamanda çıkabileceği belirtiliyor.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI AÇIKLADI

Günlük Asgari ücretle çalışan işçilere 31 gün olan aylarda ücretin hesaplanmasında asgari ücret geçim indiriminin uygulanması hakkında açıklanan yazıda

Buna göre, İşçilerinize yapılan ödemelerin 30 gün olan aylarda 30 gün, 31 gün olan aylarda ise 31 gün olarak verilmesi ek asgari ücret indirimi uygulamasını etkilemeyecektir.

Konu olan ödemelerin, 2018 senesinde 1.603.12 TL'den düşük olması durumunda, ek asgari geçim indirimi yapılması mümkün olup, ödenen ücretlerin bu değerin üzerinde olması durumunda ise ek asgari geçim indirimi yapılması söz konusu olmayacaktır açıklaması yapılmıştır.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

İlgili ödemeye ilişkin olarak 2020 senesinde bir asgari ücretliye günlük olarak 98,10 TL ödenmekte ve bu tutar tam olarak 77,45 TL olarak belirlenmiştir. Kararlaştırılan miktarlar bir ayı 30 gün olarak hesaplanmış olup özellikle alınan kararlar doğrultusunda 31 gün olan aylardaki fazladan bir gün işyeri tarafından çalışana ödenmek zorundadır.

Bu ücret daha önceden söylendiği gibi 98,10 TL olarak yer almaktadır. Bu kısımda toplam olarak hesaplandığında 1 yılda 7 ay 31 gün çekmekte ve bu doğrultuda da aylık 686,7 TL ilave ödeme anlamına gelmektedir. Özellikle ödemenin yapılıp yapılmadığı o ayın bordrosuna bakılarak öğrenilmekte olup eğer 30 günlük ücret ödenmiş ise ek bir günlük ödemeside işverenden istenmelidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler