1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücretli çalışanlara üzücü haber: Maaşlardan 400 TL kesilecek! Asgari ücret kesintisi nedir?
Asgari ücretli çalışanlara üzücü haber: Maaşlardan 400 TL kesilecek! Asgari ücret kesintisi nedir?

Asgari ücretli çalışanlara üzücü haber: Maaşlardan 400 TL kesilecek! Asgari ücret kesintisi nedir?

Asgari ücretli çalışan vatandaşlar için eylül ayı itibari ile maaşlar üzerinde yüzde yirmilik gelir vergi dilimleri ile beraber devam ediyor. Evli ve çocuklu çalışanların maaşlarına uygulanan AGİ ücretlerinde kesimlemeler meydana gelecek. Eylül ayından itibaren her 25 TL , yıl sonuna kadar da toplam maaşlarda 125 TL kesinti olacak. Bu durum asgari ücretli vatandaşlarda bir yıl içinde 400 TL kesint

A+A-

Şu an yeni gelen durum ile beraber asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden vatandaşlar 2 farklı alanda vergi dilimine tabi tutulacaklar Ağustos ayına kadar maaşlarda yüzde on beşlik oranlar ile vergi ödemeleri yapılırken eylül ayından itibaren vatandaşların bir kısmı da yüzde yirmilik gelir vergi kesintileri olacaktır.

268 TL damga vergisi

Asgari ücretli çalışanlar için maaşlarından binde 5.73 oranları ile kesintiler olacak. Damga vergileri aylık olarak maaşlarda 22.34 TL kesilirken bir yıl içerisinde 268,08 TL ödemeye denk gelecektir.

AGİ iade edilecek

Bekar bireylerde ödemeleri gereken vergi tutarları 375,25 TL ye kadar geliyor. Gelen güncellemeler ile beraber aylık olarak 220 TL iade yapılacak. Bekarlar tarafından ödenen net durum 154 TL olurken evlilerde bu durum farklıdır. AGİ her ne kadar sabit kalmış olsa bile asgari ücretli çalışanların hem eşi çalışmıyor hem de çocukları varsa aylık olarak ellerine geçen tutarlarda azalma olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler