1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari Ücretli Çalışanlara Dev Sürpriz: 17 Bin 500 TL İle Beklenen Haber Geldi! İşte Detaylar...
Asgari Ücretli Çalışanlara Dev Sürpriz: 17 Bin 500 TL İle Beklenen Haber Geldi! İşte Detaylar...

Asgari Ücretli Çalışanlara Dev Sürpriz: 17 Bin 500 TL İle Beklenen Haber Geldi! İşte Detaylar...

Asgari ücretle ilgili merakla beklenen haber nihayet geldi! SGK Uzmanı Özgür Erdursun, önemli bir duyuru yaparak önümüzdeki sene uygulanacak asgari ücretin 17 bin 500 TL olabileceğini açıkladı. Erdursun, enflasyonun üstünde bir zam beklediğini belirterek, "Asgari ücrete ben yüzde 50'nin üstünde zam yapılacağını öngörüyorum. 17 bin ile 17 bin 500 TL arasında bir bandı görebiliriz.

A+A-

Asgari ücretle ilgili merakla beklenen haber nihayet geldi! SGK Uzmanı Özgür Erdursun, önemli bir duyuru yaparak önümüzdeki sene uygulanacak asgari ücretin 17 bin 500 TL olabileceğini açıkladı.

Erdursun, enflasyonun üstünde bir zam beklediğini belirterek, "Asgari ücrete ben yüzde 50'nin üstünde zam yapılacağını öngörüyorum. 17 bin ile 17 bin 500 TL arasında bir bandı görebiliriz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tek seferlik bir artış olacağını söylemişti." dedi.

Milyonlarca kişinin düşük asgari ücret ve enflasyon nedeniyle zor günler geçirdiği bu dönemde, asgari ücretin belirlenmesi büyük bir önem taşıyor. SGK Uzmanı Erdursun'un yaptığı açıklama, çalışan kesimin beklentilerini artırdı.

Yüzde 50'nin Üzerinde Zam Bekleniyor:

Özgür Erdursun'un tahminine göre, asgari ücrette yüzde 50'nin üzerinde bir zam gerçekleşecek. Bu durum, düşük gelirli çalışanların maddi durumunu olumlu yönde etkileyecek ve ekonomik açıdan rahatlamalarına yardımcı olacak.

Asgari ücretteki bu potansiyel artış, işçi ve işveren kesiminde heyecanla karşılanırken, resmi açıklamanın yapılması bekleniyor. Asgari ücretin belirlenmesi, ülke genelindeki ekonomik dengeleri etkileyen kritik bir faktör olarak ön plana çıkıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.