1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücretli çalışanlar için Temmuz zammı ile beklenen müjde geldi! Bakan duyurdu!..
Asgari ücretli çalışanlar için Temmuz zammı ile beklenen müjde geldi! Bakan duyurdu!..

Asgari ücretli çalışanlar için Temmuz zammı ile beklenen müjde geldi! Bakan duyurdu!..

Ocak ve temmuz ayında her sene asgari ücretliler için iki kere zam uygulanıyor. 2020 yılının Temmuz ayının gelmesi ile beraber asgari ücretlilere zam uygulaması merakla bekleniyor. Zam oranı ne kadar olacak, ne zaman gelecek, yükseltilmesi adına talepler ne olacak? Detaylar işte burada...

A+A-

Asgari ücret ile çalışmalarına devam eden kişiler için yılda iki kere zam uygulaması yapılıyor. Ocak ve temmuz ayı içerisinde zamlar gerçekleştiriliyor. 2020 yılının temmuz ayının gelmesi ile vatandaşlar zam ve ikramiye konusunda gerçekleşen resmi açıklama  ne oldu ne olmayacak merakla bekleniyor. Fakat asgari ücretli için bayram için söz konusu olan ikramiye durumu için resmi bir açıklama yapılmadı. Temmuz ayında asgari ücretliler için zam uygulandı mı, ne zaman uygulanacak ve ne kadar artış olacak merak ile bekleniyor.

Asgari ücret ile çalışanlar için ödenecek yılda iki kere zam!

Yılda iki kere uygulanacak asgari ücret zammı şuan enflasyon oranına göre belirleme yapılacak. İlk zam yeni yılın ocak ayında maaşlar üzerinde uygulandı. İkincisi ise temmuz ayında uygulanacak. Temmuz ayının gelmesi ile beraber şu an vatandaşlar adına uygulanacak zam oranı bekleniyor. Fakat ikramiye ile alakalı bir açıklama daha yapılmadı.

Meclis içerisinde yapılan görüşmelere göre şuan asgari ücret üzerinde yer alan vergi uygulaması kaldırılmaya çalışılıyor. Vergi alınmamasına yönelik yapılan bu durumlar vatandaşlara zam olarak maaşlarına geri yansıması ile bekleniyor. Eğer bu sunu kabul edilir ise her maaş üzerinde 375 TL değerinde bir zam uygulanacağı ön görülen durumlar arasında.

Cumhurbaşkanı zam hakkında müjdesini verdi.

Özel bir kanal içerisine kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan; “Kesinlikle sizlere bir müjdemiz olacak, vatandaşlarımız çalışıyor.” sözlerini dile getirdi. Bu konuşma ardından meclis içerisinde şuan asgari ücret üzerinden vergi alınmasın diye yapılan önerge sonuçlanacak mı diye büyük merak ile bekleniyor.

2020 yılı içerisinde söz konusu olan asgari ücret fiyatları için 2019 yılına göre uygulanacak olan yüzde 15,03 oranı ardından  yapılacak olan zamlar brüt olarak 2.943,0 TL olarak yansımasına etki ediyor. Vatandaş ise bunu net olarak 2.324,7 TL olarak alıyor. Eğer önerge meclis içerisinde kabul edilir ise Temmuz zammı yerine geçmesi ile beklenen zam ile beraber net olarak alınacak ücret 2.699,7 olması da tahminler arasındadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum