1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari Ücretlerde Son Dakika Zammı! 2021 Asgari Ücret Zammı İle Maaşlar Ne Kadar Olacak?
Asgari Ücretlerde Son Dakika Zammı! 2021 Asgari Ücret Zammı İle Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücretlerde Son Dakika Zammı! 2021 Asgari Ücret Zammı İle Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretle maaş alan kişiler, internet üzerinden yapılacak zammı araştırmaya başladılar. Yeni yılda geçerli olacak zam ile ilgili görüşmeler önümüzdeki günlerde yapılacak. 2021 asgari ücret zammı ile ilgili görüşmeler 4 Aralık 2020 tarihinde sanal ortam üzerinden gerçekleştirilecek.

A+A-

 

Bu kararın ardından kişiler ise asgari ücretin yeni halinin ne olacağını araştırmaya yoğunluk gösterdiler. Yapılacak görüşmeler esnasında dikkat çeken koşullar söz konusu olmaya başladı. Yeni yılda belirlenecek olan asgari ücretin üzerinde enflasyonun oluşan ve amaçlanan oranı, hayat şartları, pandemi sürecindeki maddi sorunlar, refah miktarı gibi etkenlerin ele alınacağı öngörülüyor.

Bütün Vatandaşları İlgilendiriyor

Asgari ücret zammı ortalama 7 milyon kişiyi direkt olarak etkileyecek. Bunun yanı sıra bütün vatandaşların maaşlarında da değişimler meydana gelecek. Bu nedenle herkesin gözü asgari ücret zammına çevrilmiş durumda. İlk görüşmeler 4 Aralık 2020 tarihinde yapılacak, ardından görüşmeler devam edecek. Virüsün etkisi altında yapılacak görüşmelerde de tedbirlere yer verilecek.

Normal zamanlar esnasında Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk görüşmelerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleştiriyordu. Ardından çalışanlar ve patronlarla görüşme sağlıyor, son olarak bakanlık içerisinde gerçekleşen bir görüşme ile de sonuca varıyordu. Bakanlık bu sene ilk görüşmenin 4 Aralıkta olmasına ve sanal ortamda gerçekleştirilmesine karar verdi.

Çalışanlar ve patronlarla yapılan görüşmeler için de henüz bir belirgin tarih olmadığı, ilerleyen süreç içerisinde kesinleşeceği açıklandı.

Dört Görüşme Sonrasında 2021 Asgari Ücret Zammı Açıklanacak

Asgari ücret zammı için bir araya gelen kurulda, beşer tane çalışan, patron ve devlet yetkilisi olması gerekiyor. Bu kurulda patronların yerini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ifade ediyor. Ayrıca çalışan kesimi için ise Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu görüşmelerde yer alıyor.

2021 yılında geçerliliği bulunacak yeni asgari ücret için çalışmalar başlatıldı. Görüşmelerin ilki ve sonuncusu bakanlık bünyesinde yapılıyor. Çalışanlar ve patronlar kesimi ile de ara görüşmeler sağlanıyor. Çalışanlar ve patronlar arasındaki görüşmeler ise ayrı olarak gerçekleştiriliyor.

Bakanlığın seçtiği üyelerden bir tanesi bu kurulda başkanlık görevini üstleniyor ve kurulda en az 10 kişi bulunması gerekiyor. Oy çokluğu sonucunda ise karara bağlanılmış oluyor. Eğer oylar eşit olursa, bakanın seçmiş olduğu tarafın daha çok oy aldığı kabul edilerek görüşmeler sonlandırılıyor.

2020 Asgari Ücret 2324 TL

Asgari ücret ile çalışan bekar bir kişi için brüt olarak 2943 TL maaş belirleniyor. Kesintiler yapıldığında ise kişinin maaşı 2324,71 TL olarak kişiye veriliyor. Apartmanlarda sorumlu olarak çalışan kişiler, normal çalışanlara göre damga ve gelir vergisi vermiyorlar. Bu vergilerden muaf olan kişiler ise 2501,55 TL olarak maaş alıyorlar.

Patronlar için asgari ücret ile çalışan bir kişinin masrafı toplamda 3458 TL olarak belirtiliyor. Brüt olarak 2943 TL olarak ücretin, 456,17 TL olan kısmı ise SGK primi olarak yatırılıyor. 58,86 TL ise kişinin işsizlik fonu olarak ele alınıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.