1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar için ek ödeme fırsatları geliyor! Ek 329 TL…
Asgari ücretle çalışan vatandaşlar için ek ödeme fırsatları geliyor! Ek 329 TL…

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar için ek ödeme fırsatları geliyor! Ek 329 TL…

Ramazan bayramında da sokağa çıkma yasağının uygulanacak olmasına dair haberler gelmeye başladı. Her ne kadar kısıtlama süreci devam edecek olsa bile belirli kesimlerde vatandaşlar çalışmalarına devam edecekler. Ramazan bayramı içerisinde asgari ücretle çalışan vatandaşlar ne kadar ödeme alabilecekler en merak edilen konuların başında gelmeye başladı.

A+A-

Ramazan bayramında da sokağa çıkma yasağının uygulanacak olmasına dair haberler gelmeye başladı. Her ne kadar kısıtlama süreci devam edecek olsa bile belirli kesimlerde vatandaşlar çalışmalarına devam edecekler. Ramazan bayramı içerisinde asgari ücretle çalışan vatandaşlar ne kadar ödeme alabilecekler en merak edilen konuların başında gelmeye başladı. 2021 Ramazan bayramı 3 gün boyunca devam edecek. Fakat birçok vatandaş bu zorlu süreçler içerisine bayram tatili günlerinde de çalışmalarına devam edecek. Bayram günleri içerisinde çalışmalarına devam edecek vatandaşlar için çarpıcı açıklamalar gelmeye başladı.

Gelen açıklamalar ile beraber ulusal bayram ile beraber tatil günleri içerisinde çalışmalarına devam edecek işçilerden yazılı bir şekilde izin alma zorunlulukları gelecek. İşçiler yazılı bir şekilde rızalarını vermedilerse bayram ve genel tatil günleri içerisinde çalışmalarına devam edemezler. Fakat bayram günleri içerisinde çalışanlar için her gün ek bir ücret ödeme şartı yer alıyor.

Asgari ücretliler için ek ödeme…

Ramazan bayramı içerisinde çalışmalarına devam eden asgari ücretli vatandaşlar için bu sene içerisinde günlük brüt ücret ödemeleri olarak 119,25 TL ödeme verilecek. 3,5 günlük olarak bayram tatili içerisinde çalışmak zorunda kalan asgari ücretli işçiler için normal ücretleri üzerine ek olarak 329 TL 70 kuruş ödemeler verilecek. Bir yandan da bayram günleri içerisinde çalışmalarına devam eden vatandaşlar için fazla mesai kabul edilmesi söz konusu olmaz. Bu yüzden de işveren vatandaşlar işçiler için ücret teklif edemezler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.