1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücrete beklenen zam! Maaşlar 2673 TL olacak…
Asgari ücrete beklenen zam! Maaşlar 2673 TL olacak…

Asgari ücrete beklenen zam! Maaşlar 2673 TL olacak…

Asgari ücret ile istihdam eden vatandaşların ocak ayında alacak oldukları zam bir önceki yılın aralık ayında belli olur. 2020 yılının aralık ayında meydana gelecek zam oranları ile beraber vatandaşlar ocak ayından itibaren ne kadar zam alacaklarını öğrenecekler.

A+A-

Asgari ücret tespit komisyonu sırasında 1 aralık itibari ile görüşmeler başlayacak. Komisyon kapsamında işçi, iş veren ve hükümet kanadından isimler yer alacak. Bu kapsamda TİSK görüşmeleri yapılacak ve maaşlara ne kadar zam geleceği belli olacak. Yeni gelecek zam oranlarındaki tekliflere bakılacak olur ise brüt ücretlerin 3384 TL olacağı ve net maaşların da 2673 TL olacağı belli olmaya devam ediyor.

1 Aralık itibari ile asgari ücret tespit komisyonu bir araya gelmeye başlayacaklar. Orta vadeli olarak önceki yıllara oran ile bakılacak olduğu zaman geçmiş yıllardaki enflasyon oranlarına göre ayarlama yapılmayacak olduğuna yer verildi.

2021 ve 2023 yıllarına ait olarak bu yıl içerisinde belirlenen OVP kapsamında mali disiplin oranları korunacak. Yönetilen ve yönlendirilen fiyatlar ile beraber vergi düzenlemeleri kapsamında geçmiş enflasyon endeksleme davranışları ile azaltılmasına yardımcı olacak. 2021 yılında memur ve kamu işçilerinin ücretlerine gelecek yüzde 3 + 3 oranları ile zam gözleniyor. Enflasyon ise bu oranların üzerine çıkarsa farklar da ücret ve maaşlar üzerine ekletilecek.

Senaryolara göre asgari ücret maaşları ne kadar olacak?

Asgari ücret tespit komisyonu sırasında asgari ücret ile istihdam eden vatandaşların maaşlarına ne kadar zam geleceği merak ediliyor. Çeşitli gelen senaryolara göre asgari ücret ile istihdam eden vatandaşların maaşlarına gelecek zam oranları ise;

OVP 2021 enflasyon hedeflerine göre asgari ücret maaşları ; OVP için 2021 yılında meydana gelecek enflasyon oranları yüzde 8 olacağı aktarılıyor. Asgari ücretli maaşlara göre hedef doğrultusu sırasında yüzde 8 artması ön planda olurken brüt maaşlar 3178 TL, net asgari ücret maaşları da 2510 TL oluyor.

Merkez bankası 2021 enflasyon hedeflerine göre asgari ücret maaşları; merkez bankasından gelen 2021 zam oranları ile beraber yüzde 9,4 oranlarında olacağı gözleniyor. Bu orana göre artışlar meydana gelirse brüt olan ücretler 3220 TL olurken net ücretler 2542 TL oluyor.

TCMB’nin 2021 enflasyon hedeflerine göre asgari ücret maaşları; merkez bankasından gelen 2021 yılındaki enflasyon oranlarına göre 3 puanlık refah payları eklenecek. Bu sayede yüzde 12,4 oranları ile artışlar meydana gelirse brüt ücretler 3308, net ücretler de 2612 TL olacak.

TCMB 2020 enflasyon hedeflerine göre asgari ücret maaşları; merkez bankasından gelen yüzde 12,1 oranları ile yer alırken 2020 yılı enflasyon oranları tahminlerine göre 3 puanlık beklenen refah payları eklenerek yüzde 15 olacak. Bu kapsamda brüt asgari ücretler için 3384 TL olurken net asgari ücretler de 2673 TL olacak.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.