1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücret maaşları ne kadar olacak? 2021 asgari ücret zam pazarlıkları başladı, heyecanlı bekleyiş sürüyor..
Asgari ücret maaşları ne kadar olacak? 2021 asgari ücret zam pazarlıkları başladı, heyecanlı bekleyiş sürüyor..

Asgari ücret maaşları ne kadar olacak? 2021 asgari ücret zam pazarlıkları başladı, heyecanlı bekleyiş sürüyor..

Asgari ücret maaş zamlarının ne kadar olacağı araştırılmaya devam ederken 1 Aralık tarihi itibari ile başlayacak asgari ücret tespit komisyonu ile son durumlar belli olacak. İşçi, iş veren ve hükümet kapsamındaki kişilerin bir araya gelmesi ile asgari ücret görüşmeleri belli olacak.

A+A-

Peki bu görüşmelerin ardından asgari ücret zam oranları ne olacak? Maaşlara ne kadar zam gelecek?

Ülkede çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için asgari ücret maaş zamları ile ilgili tahminler son hızı ile gelmeye devam ediyor. AGİ ödemelerinin yanı sıra işsizlik ödeneği, bakım parası gibi seçeneklerin de artmasına neden oluyor. Peki, 20212 asgari ücret zamları ne kadar olacak?

2021 asgari ücret zam tahminleri

Asgari ücret artışları genel olarak sabit bir şekilde meydana geldi. Yıl içinde oluşan enflasyon oranlarına yüzde 3 ila 5 arasında eklenen baz puanlar ile artışlar gerçekleşti. Merkez bankasının geçtiğimiz aylarda açıkladığı 10,5 oranındaki enflasyon oran güncellemesi ile beraber 12,1 olması ön görülüyor. Bunun üzerine eklenecek baz puanı ile artışlar oluşacak.

Ön görülen tahminler arasında brüt ücretlerin 3400 TL olması beklenirken bir yandan da net maaşların 2650 ve 2800 TL arasında olması tahmin ediliyor. Fakat hala net bir durum olmadığı için gözler asgari ücret tespit komisyonu kapsamında alınacak kararlara kayıyor.

1 Aralık tarihi ile başlayacak ve üç oturum ile yapılacak asgari ücret tespit komisyonu kapsamında maaşların ne kadar olacağı belli olacak. Her ne kadar aile çalışma ve bakanlığı konu hakkında sadece herkesin ortak kararı ile beraber uygun bir şekilde karar verilmesini temenni ettiği dile gelse bile başka bir açıklama olmadı. Şu an enflasyon oranları da hala beklentiler üzerinde devam ediyor. Kasım ve aralık ayında meydana gelecek enflasyon oranları için net bir şey demek imkansız olduğu için herkesin gözü kulağı asgari ücret tespit komisyonu kapsamında alınacak kararlara kayıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.