1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücret maaş zamlarında yeni bir gelişme: Geri sayımın başlamasıyla yeni bir teklif geldi!
Asgari ücret maaş zamlarında yeni bir gelişme: Geri sayımın başlamasıyla yeni bir teklif geldi!

Asgari ücret maaş zamlarında yeni bir gelişme: Geri sayımın başlamasıyla yeni bir teklif geldi!

2021 yılına sayılı zaman kala ocak ayında maaşlara yansıtılacak asgari ücret maaş zamlarının ne kadar olacağının belli olması için sayılı zaman kaldı. Türk – İş tarafından asgari ücret zamları hakkında son dakika teklifi geldi. Asgari ücret maaş zammı…

A+A-

2021 yılına sayılı zaman kala ocak ayında maaşlara yansıtılacak asgari ücret maaş zamlarının ne kadar olacağının belli olması için sayılı zaman kaldı. Türk – İş tarafından asgari ücret zamları hakkında son dakika teklifi geldi. Asgari ücret maaş zammı

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; asgari ücret tespit komisyonun 28 Aralık tarihinde son kez toplanacağını açıklamıştı. Gün içinde asgari ücret maaşlarında son dakika gelişmesi geldi. Türk – iş asgari ücret maaş zammı için yeni bir teklifte bulundu. Türk – iş genel başkanı Ergün Atalay; asgari ücret tespit komisyonunda masaya yatırılacak 3 bin TL altında maaş teklifleri hiçbir çalışanı mutlu etmez sözlerine yer verdi. Atalay yaptığı yazılı açıklaması sırasında asgari ücret maaş zamları için; ‘’ işveren ve hükümet kanadından asgari ücret maaş zam teklifleri için 3 bin TL altı düşünülmemesi gerekir. Çünkü bu miktarın altında kalan teklifler hiçbir insanın mutlu olmasına yardımcı olacak bir teklif değildir. Tekliflerin 3 bin TL ve üzerinde olması gerekir. ‘’ sözlerine yer verdi.

Asgari ücrete ilk teklif…

7 milyon vatandaşın çok yakından beklediği asgari ücret zam görüşmeleri için ilk teklif belli oldu. TÜİK tarafından yapılan teklif sırasında bekar olan bir işçi eğer zorlu işlerdeyse 2 bin 792 TL, orta zorlukta bir işteyse 2 bin 507 TL, hafif zorlukta bir işteyse 2 bin 339 TL teklifi komisyona sunuldu.

Sayın Cumhurbaşkanından gelen açıklama

Asgari ücret maaş zamları hakkında konuşmasında değinen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan; ‘’ belli bir yere geldiği zaman konuşalım, şimdi değil. Görüşmeler şu an hala hız kesmeden devam ediyor. Görüşmelerin ardından son durumları önümüze alırız ve nasıl bir adım atacak olduğumuza bakarız. Temennimiz şudur ki isabetli bir karar çıksın ve hepimiz yolumuza bakalım. ‘’ sözleriyle oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.