1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari Ücret ile Çalışanlara Ek Ödeme Haberi Geldi! 686 TL Ek Ödeme Yapıalcak!
Asgari Ücret ile Çalışanlara Ek Ödeme Haberi Geldi! 686 TL Ek Ödeme Yapıalcak!

Asgari Ücret ile Çalışanlara Ek Ödeme Haberi Geldi! 686 TL Ek Ödeme Yapıalcak!

Asgari ücretlilerin maddi anlamda sevinmesine yardımcı olacak tekrar bir 686 TL değerinde ek ödeme gündemde yerini almayı başardı. Ülkemizde mart ayında kendini belli eden korona virüs salgını ekonomik anlamda birçok zorluğun meydana gelmesine neden oldu. Tabi ki bu anlarda en az sıkıntı ile atlatılmasından yana olan devlet, vatandaşlar adına sunduğu yardımlar ve destek ödemeleri sayesinde rahatlı

A+A-

Son zamanlarda birçok çalışmada yerini alan devlet kısa çalışma ödeneği konusundan ücretsiz bir şekilde izne çıkmak zorunda kalan vatandaşlara yardımlar sunarak rahat nefes almalarına olanak sunuyor. Bu anlarda en çok da zorluk çeken kısımlardan bir tanesi asgari ücretli çalışan vatandaşlar oldu.

2020 yılı içerisinde asgari ücretle iş hayatına devam eden vatandaşlar adına günlük ücret olarak 98.1 TL belirlemesi yapılmıştı. Yıllardır gündemde yerini alan ayın 31 çektiği aylar için durumlar hakkına açıklamalar da geldi. Maaşlar üzerine gelecek ekstra gün ödemeleri sayesinde çalışanlar için 31 çeken aylara iş karşılıklarında ödemeleri verilecek.

Bayramdan daha önce verilmeye başlanan ikramiye ödemeleriyse asgari ücretle çalışan vatandaşlara verilecek mi yoksa verilmeyecek mi diye tartışma konusu yaratıldı. Konu hakkında daha net bir bilgi sahibi olabilmek adına Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yeni bir müjdesinin olduğunu dile getirmesinin ardından herkesi ümitlendirmeyi başardı.

Gelir İdaresi Başkanlığı asgari ücretliler için yeni bir açıklama dile getirdi.

Ek asgari geçim indirimi olarak vatandaşlar adına Gelir İdaresi Başkanlığı yeni bir açıklama yaptı. 31 çeken aylarda vatandaşların emeklerinin boşa gitmesine engel olmak adına asgari ücret indirimi konusunda bir etki olmayacağı dile getirildi. Şu an maalesef ki bir indirim söz konusu olmayacak.

Asgari ücretliler için yapılacak ek ödemeler ne kadar belirlenecek?

Vatandaşların rahat etmesi adına yapılacak ödemeler günlük 98.1 TL olarak belirlenmesinin ardından yapılacak kesintilerin sonucunda 77.45 TL olmasına net bir karar verildi. Son zamanlarda 31 çeken aylar için de maaşlarına ek bir ödeme yapılması gerekir. Yapılan açıklama sonucunda yılın 7 ayının 31 gün çekmesi sonucu 7 gün için ödemeler yapılacak.

Yıllık olarak 7 gün için yapılacak ücret 686,7 TL değerinde olurken ek ödeme sırasında çalışanların aldıkları maaşlara göre belirlenecek. Eğer çalışanların hakları zamanında verilmez ise de mahkeme yolları ile dava açarak haklarını arama durumları yer alıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.