1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücret alanlara müjdeli haber geldi! Bu işlerde çalışanlara 3.500 TL – 4.500 TL maaş verilecek!
Asgari ücret alanlara müjdeli haber geldi! Bu işlerde çalışanlara 3.500 TL – 4.500 TL maaş verilecek!

Asgari ücret alanlara müjdeli haber geldi! Bu işlerde çalışanlara 3.500 TL – 4.500 TL maaş verilecek!

Asgari ücretle çalışan kişilere; partilerden müjdeli haber geldi. Belirli işlerde çalışan kişiler; maaşlarını 3500 TL ila 4500 TL aralığında alacak. Peki, hangi mesleklere zam geliyor, kimler zam alacak? Tüm detaylar haberimizde…

A+A-

Asgari Ücrete Zam

Asgari ücretle çalışan kişilere siyasi partilerden müjdeli haber geldi. Yüzde 15,3 zam uygulanması beklenirken; şanslı meslek grupları da belli oldu. Toplantının ardından tüm detaylar belli olurken, asgari ücretli vatandaşlara da zam geldi. Kimler ne kadar zam alacak? Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

Eğer bu uygulama hayata geçirilirse; inşaat sektöründe çalışanlar başta olmak üzere diğer bazı meslek gruplarının aylık maaşı 4500 TL ya da üzerinde olacak. Aynı zamlı maaştan inşaatçıların yanı sıra; döner ustaları da etkilenecek. Ekonomi noktasında daha iyi şartlar altında çalışmaları hedeflenirken; maaşları üzerinde de iyileştirmeler yapılacak. Peki, asgari ücret ne zaman 3500 TL’ye çıkacak?

2020 Asgari ücret ne kadar oldu?

Mesleki asgari ücret farkının ortadan kalkması için bu şekilde bir düzenleme getirilirken; iş zorluklarına göre de taban maaş ödemeleri yapılacak. Ofislerde çalışan kişiler ile inşaat gibi zorlu alanlarda çalışan kişilerin maaşları birbirlerinden farklı oranlarda olacak. Yani, iş gücüne ve iş zorluğuna göre yeni maaşlar belirlenerek; kişilerin daha iyi şartlarda çalışmaları hedefleniyor.

2020 yılında güncel olarak asgari ücret brüt olarak 2943 TL olurken; net olarak maaşlar hesaplara 2324 TL olarak geçiyor. Maaşlara ek olarak AGİ ödemeleri de vatandaşlara düzenli olarak yapılacak. Peki, AGİ ücreti ne kadar? Kimler ne kadar para alacak?

2020 Yılında AGİ ne kadar?

  1. Bekar Olanlar İçin; 220,73
  2. Evli Ve Eşi Çalışmayanlar İçin; 264,87,
  3. Evli - Eşi Çalışmayan Ve Bir Çocuklu Olanlar İçin; 297,98,
  4. İki Çocuklu Olan Kişiler İçin De; 375,23 Olarak Belirlenmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler