1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücret alanlar için beklenen müjde! Bu işlerde çalışanlar 3500-4500 TL arası maaş alacak!
Asgari ücret alanlar için beklenen müjde! Bu işlerde çalışanlar 3500-4500 TL arası maaş alacak!

Asgari ücret alanlar için beklenen müjde! Bu işlerde çalışanlar 3500-4500 TL arası maaş alacak!

Çalışma hayatlarından maaş olarak asgari ücret alan kişiler için siyasi partilerden müjde geldi. Mesleki durumlara göre maaşlarda zam olacak. Hangi mesleklerde ne kadar artış olacak ? Tüm detaylar haberin devamında...

A+A-

Çalışma hayatlarından maaş olarak asgari ücret alan kişiler için siyasi partilerden müjde geldi. Mesleki durumlara göre maaşlarda zam olacak. Hangi mesleklerde ne kadar artış olacak ?

Asgari ücret yıl içerisinde belirli durumlar gözler önüne alınarak belirleme yapılıyor. Asgari ücret üzerinde belirleme yapılması için gerekli olan toplantı ardından karar belirlendi. Yüzde 15,3 üzerinde uygulanması söz konusu olan zammın ardından farklı bir uygulama daha gelecek.

Hangi meslek için ne kadar ödeme olacak?

Mesleki asgari ücret uygulaması eğer olur da hayata geçirilir ise özellik ile inşaat sektörü içerisinde yer alan kişiler için büyük artış gözlenecek. Bu kişilerin ortalama olarak günlük kazançları 200 TL civarında. Kazanılan ücret içerisinde yemek ve yol dahi yer alıyor. Bu da inşaat sektörü içerisinde yer alan kişilerin ortalama olarak aylık 4500 TL üzerinde gelir elde edeceği açıklamalar arasında.

Bu söz konusu durumlara ek olarak bir yandan da lokanta ya da farklı işlerde hayatına devam eden döner ustalarına da belirli bir ücret uygulaması yapılacak. Mesleki asgari ücret uygulaması durumlarının ardından yeni düzenlemeler hem döner ustalarını hem de inşaat ustalarına büyük oranda etkileyecek. Ekonomi noktasında kayıt altına alınma hedeflenirken bir yandan da SGK prim ödemesi dikkatleri çekiyor. Gerçekten şuan en düşük asgari ücret 3050 TLye çıkacak mı?

2020 Asgari ücret ne kadar oldu?

Mesleki asgari ücret uygulaması yapılması ile oluşan farklılıkların ortadan kaldırılması başarılmış olacak. Yapılan iş zorluklarına göre belirlenecek bu durum en çok da inşaat sektörünün yüzünü güldürecek. Ofiste çalışan beyaz yakalı kişiler ile aynı ücreti almanın önüne geçmenin temel hedefi olarak yerini alıyor.

Şu an brüt ücret olarak 2943, net miktar olarak da 2324 lira açıklaması yapılmıştı. Bunun ardından brüt hesaplama ardından net hesaba ulaşabilmek adına belirli hesaplamalar yer alıyor.

2020 Yılında AGİ ne kadar?

Asgari ücret belirleme noktasında 2020 AGİ önemli bir değere sahip. Bekar olanlar için; 220,73, evli ve eşi çalışmayanlar için; 264,87, evli - eşi çalışmayan ve bir çocuklu olanlar için; 297,98, iki çocuklu olan kişiler için de; 375,23 olarak belirlemesi yapılmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
90 Yorum