1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari Ücret 2700 TL müjdesi ! Son dakika... Asgari ücret 2700 TL olacak mı?
Asgari Ücret 2700 TL müjdesi ! Son dakika... Asgari ücret 2700 TL olacak mı?

Asgari Ücret 2700 TL müjdesi ! Son dakika... Asgari ücret 2700 TL olacak mı?

Asgari ücret 2700 TL olacak. Bu konuda gerekli işlemler bağladı. Gözler komisyondan alınacak olan karar üzerinde. Yapılacak toplantı ardından asgari ücret ne kadar olacak diye kararlar tahmin ediliyor. Pek i gerçekten artış oldu mu?

A+A-

Ocak ayı içerisinde yapılan zamdan sonra Temmuz ayı içerisinde de artış olacağı bekleniyor. Peki bu durum karşısında asgari ücretli olan kişilerin ne kadar zam alacağı belli mi? Sadece CHP içerisinde yer alan belediyelerdeki kişilerin 2500 TL alacağı açıklandı ve bunun ardından en düşük oranların 2700 TL olacağı söylendi. Belediye başkanı olarak yer alan Zeydan Kayalar bu konuda yaptığı açıklama sırasında en düşük asgari ücretlerin 2700 TL olacağına karar verildiğini bildirmişti. Bu sadece Adana içerisinde yer alanlar için verilen zam oranıdır.

Asgari ücret 2700 TL'ye çıkacak mı?

Adana büyükşehir belediyesi içerisinde yapılan son açıklamalara göre diğer CHP belediyeleri de en az 2700 TL ye kadar çıkacaklarını konuşuyor. Şu an CHP ile yönetilmeye devam edilen beldeler için asgari ücret 2700 TL olacak ve herkes o kadar bir ücret alacak.

Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Asgari ücrete yıl içerisinde ocak ve temmuz ayları olmak üzere iki kere zam yapılıyor. Ocak ayında gelen zammın ardından şu an herkes Temmuz ayı içerisinde gelecek olan zam oranını bekliyor. Ortalama olarak 2600 TL civarında yer alacağı düşünülen asgari ücret miktarı ne kadar olacak daha net belli değil.

Bu kadar zaman belli olmamış olması insanları meraklandırırken herkes tahminler ile acaba ne kadar olur diye bekliyor. Asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden kişiler zam oranlarını tam olarak beğenmemiş ve geçinme zorluklarından şikayet eder hale gelmiştir. Ülke şartları içerisine geçinmek için bir maaşın en az 3bin TL olması gerektiği dile getirilirken herkes temmuz 2020 asgari ücret zammı konusunda merak ile bekleniyor. Durum 21 nisan günü SGK tarafından düzeltilmeye başlandığına ve yeni tutarlar ile haber verileceğine dair açıklamalar ile yer aldı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum