1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Artık ihtiyaç sahipleri fatura ödemeyecek! Devlet, tüm bu faturaları ödemeye başladı…
Artık ihtiyaç sahipleri fatura ödemeyecek! Devlet, tüm bu faturaları ödemeye başladı…

Artık ihtiyaç sahipleri fatura ödemeyecek! Devlet, tüm bu faturaları ödemeye başladı…

Geçtiğimiz haftalarda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için elektrik yardım ödemeleri hız kesmeden devam edecek olduğunun detayları verildi. Elektrik destek ödemeler kapsamlarından yararlanmak isteyen vatandaşların ilk olarak başvuru yapmaları gerekir.

A+A-

Ardından onay geldiği anlarda vatandaşların hane içerisinde yaşamaya devam eden kişi sayısı ve bu kişi sayısına göre belirlenen Kwh ile beraber miktarlar belirlenecek. Peki herkes tarafından merak edilen elektrik destek ödemeleri kimlere, hangi şartlar ile verilecek? Elektrik destek ödemeleri kapsamında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için sosyal devlet anlayışı ile beraber yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından gelen açıklamalar ile beraber çalışmalar da başlayacak. Geçtiğimiz haftalarda sayın Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan destek ödemelerinin şartları, kimlere verilecek olduğu ve ne kadar yardım yapılacak kısmı belli oldu.

Hanede en az 2 kişi yaşıyorsa 75, 3 kişi yaşamlarına devam ediyorsa 100, 4 kişi hanede yaşamaya devam ediyorsa 125, 5 ve daha üstünde yaşamlarına devam eden vatandaşlar için de 150 kilovatsaat ödemeleri yapılacak. Peki bu haklardan kimler yararlanabilecekler?

100 milyon kişiye elektrik yardımı?

Bakan Dönmez tarafından gelen açıklamalar kapsamında düzenli olarak sosyal yardım haklarından yararlanan ihtiyaç sahipleri için elektrik destekleri Sayın Cumhurbaşkanı tarafından gelen talimat ile verilecek bir konu olduğu aktarıldı.

Konu hakkında bir yandan hazine ve maliye bakanlığı, bir yandan aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı bir yandan da enerji ve tabii kaynaklar bakanlığında yer alan ekipler ile beraber belirlemeler yapılacak.

Bu konuda açıklamada bulunan Dönmez; ‘’ Sayın Cumhurbaşkanımızın da yer aldığı bir toplantı sırasında 150 kwh kadar destek ödemelerinin yapılacak olduğu, üç farklı bakanlığın bu konuda bir araya gelmiş olduğu, şu an çalışmaların hız kesmeden devam ediyor olduğu, hane içerisinde yaşamlarına devam eden kişi sayısına göre ödemelerin yapılacak odluğu, aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından gelen talimat ile ödemelere başlanacak olduğu, program ve düzenlemelerin yapılmaya devam ediyor olduğu, bu düzeni aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığının açıklayacak olduğu’’ kısmına değindi.

Çalışmaların hız kesmeden devam ediyor olduğunu aktarırken ortalama olarak 2,5 milyon düzeyindeki hane için 10 milyon üzerinde yer alan vatandaşa ödemelerin yapılacak olduğu aktarıldı.

Hanede yaşayan kişi sayısına göre ödeme…

Yapılan ortalama bir hesap ile ödemeler;

  1. Eğer hanede 5 veya daha fazla kişi yaşamına devam ediyorsa 80 TL
  2. 4 kişi hanede yaşamına devam ediyorsa 66 TL
  3. 3 kişi hanede yaşamına devam ediyorsa 53 TL
  4. 2 kişi hanede yaşamına devam ediyorsa 40 TL
  5. 1 kişi hanede yaşamına devam ediyorsa 40 TL devlet tarafından elektrik yardım ödemeleri yapılacak olduğu aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.