1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Arkadaşlık Sitesi Tinder'e Panik Butonu Geliyor
Arkadaşlık Sitesi Tinder'e Panik Butonu Geliyor

Arkadaşlık Sitesi Tinder'e Panik Butonu Geliyor

Tinder tarafından ilk olarak ABD’de uygulanacak panik butonu özelliğinin ülkemizde ki bazı arkadaşlık uygulamalarında da yer alacağı açıklandı.

A+A-

İnternet dünyasındaki gelişmeler ile birlikte güvenlik anlamında da büyük adımlar atılıyor. İnsanların büyük bir bölümü farklı kişiler tanımak ve daha özgür olmak amacıyla internet üzerinden tanıştıkları kişilerle arkadaş olmayı tercih ediyor.

Hatta bu durum biraz daha ileriye götürülerek günde internet üzerinden tanışılan kişilerle binlerce buluşma gerçekleştiriliyor. Fakat bu buluşmaların bazılarında beklenmedik sorunlar yaşanabiliyor. Hatta bazı buluşmalarda taraflardan biri güvenlik anlamında büyük sıkıntılar ve risklerle karşı karşıya kalabiliyor.

İşte bunu engellemek ve insanlarına güvenliğini ön plana almak için Tinder tarafından uygulanmaya başlayacak olan panik butonu özelliği ülkemizde ki popüler arkadaşlık uygulamalarında da yer alacak.

Panik Butonu Polis Merkezi İle Bağlantılı Olacak

Arkadaşlık uygulamasını kullanarak birisi ile tanışan ve onla buluşacak kişi buluşmadan önde gideceği yerin konum ve isim bilgisini sisteme giriyor.

Bu sayede buluşma anında bir şeylerin ters gittiğini düşünen ve güvende olmadığını anlayan uygulama kullanıcıları uygulamada yer alacak panik butonuna bastıklarında uygulama bu durumu en yakın polis merkezine bildirecek.

Bu sayede yaşanması muhtemel güvenlik sorunlarına polis ekiplerinin erkenden müdahale etmesi amaçlanıyor.

Bu özelliğin nasıl kullanılacağı ve polis merkezleri ile nasıl bir iş birliğine gidileceği konusunda ise henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.