1. HABERLER

  2. OTOMOBİL

  3. Araç Sahiplerine Önemli Hatırlatma: MTV ve Borç Yapılandırmalarının Son Tarihi 31 Ocak! Vergi Takvimine Dikkat!
Araç Sahiplerine Önemli Hatırlatma: MTV ve Borç Yapılandırmalarının Son Tarihi 31 Ocak! Vergi Takvimine Dikkat!

Araç Sahiplerine Önemli Hatırlatma: MTV ve Borç Yapılandırmalarının Son Tarihi 31 Ocak! Vergi Takvimine Dikkat!

Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıl için ilk taksiti ve borç yapılandırmalarına ait taksit ödemelerinin son tarihi 31 Ocak'a yaklaşırken, araç sahiplerine önemli bir hatırlatma yapıldı. İşte detaylar:

A+A-

Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıl için ilk taksiti ve borç yapılandırmalarına ait taksit ödemelerinin son tarihi 31 Ocak'a yaklaşırken, araç sahiplerine önemli bir hatırlatma yapıldı. İşte detaylar:

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Borç Yapılandırmalarının Son Ödeme Tarihi 31 Ocak

2024 yılının MTV taksitlerinden ilki için son ödeme tarihi olan 31 Ocak'a sayılı günler kala, araç sahipleri bu tarihi kaçırmamaları konusunda uyarıldı. MTV, araçların kayıt ve tescil yapıldığı yerin vergi dairesince her yıl ocak ve temmuz aylarında eşit iki taksitte tahakkuk ettirilir. Bu yılın ilk taksit ödeme dönemi için geri sayım başladı.

Tarihi kaçıran araç sahipleri gecikme cezalarıyla karşılaşabilirler. Bu nedenle, MTV ödemelerini son güne bırakmadan önce gerekli düzenlemeleri yapmaları ve ödemelerini zamanında gerçekleştirmeleri önemlidir. Unutulan veya geç ödenen MTV taksitleri, maddi yükü artırabilir ve cezai işlemlere neden olabilir.

Ödeme Seçenekleri ve Hatırlatmalar

Vergi mükelleflerine, MTV ödemeleri için son 48 saat geri sayımına girilirken, ödeme seçenekleri ve hatırlatmalar yapıldı. Vergi, Dijital Vergi Dairesi veya mobil uygulamalar aracılığıyla, anlaşmalı bankalardan banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile ödenebilecek. Vergi dairesi vezneleri ile PTT şubelerinden de ödeme yapılabiliyor.

2024 MTV tutarları, yüzde 58,46 olan yeniden değerleme oranı baz alınarak hesaplandı. En düşük MTV tutarı 347 lira, en yüksek ise 133 bin 572 lira olacak. İlk taksit ödemeleri için son tarih 31 Ocak olarak belirlendi. Zamanında ödeme yapmayan araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ile karşılaşabilir. Ayrıca, 7326 sayılı yapılandırmada 15'inci, 7440 sayılı yapılandırmada da 8'inci taksitlerin ay sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

Vergi Takvimine Dikkat!

Vergi takvimine göre, geri kazanım katılım payı, turizm payının beyanı ve ödemesi, haberleşme vergisi, dijital hizmet vergisi beyannamesinin verilmesi, yıllık harçların ödenmesi ve 2023 yılında kullanılan defterlerin 2024 yılında da kullanılmak istenmesi halinde yasal defterlere ilişkin ara tasdik yapılması için son tarih de 31 Ocak olarak belirlendi. Vergi mükellefleri, bu tarihleri dikkate alarak ödemelerini ve beyannamelerini zamanında yerine getirmeleri konusunda hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.