1. HABERLER

  2. OTOMOBİL

  3. Araç sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor! ÖTV indiriminde son durum ne? İşte Ayrıntılar...
Araç sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor! ÖTV indiriminde son durum ne? İşte Ayrıntılar...

Araç sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor! ÖTV indiriminde son durum ne? İşte Ayrıntılar...

Geçtiğimiz 2021 yılının sonlarına doğru yükseliş gösteren döviz kurları ve altın piyasası, hizmet sektörü aracılığı ile sunulan ürünlere yüksek oranda zamlar olarak yansıdı.

A+A-

Yeni dönemde küresel piyasalarda yaşanan ekonomik olumsuzluklara, bir de çip krizi eklendi. Piyasalardan gelen bu haberlerin üzerine hem ikinci el araç fiyatları hem de sıfır kilometre araçların fiyatları, vatandaşların bütçesini aşacak şekilde zamlandı. Tüm bu olumsuzlukların yaşandığı yeni dönemde, araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar ÖTV indiriminin yapılıp yapılmayacağını sorgulamaya başladılar. Konu ile ilgili yetkili kurumlardan gelecek olan açıklamalar, merak ile bekleniyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), otomotiv sektörüne dair yaptığı çalışma ile birlikte 2021 araç satışlarına ilişkin verileri ortaya koydu. ODD’nin yapmış olduğu açıklamaya göre 2021 yılında yaşanan olumsuz gelişmelerden ötürü, araç satışlarının yüzde 17 civarında düşmüş olduğu saptandı.

ODD’nin otomotiv sektörüne ilişkin yürütmüş olduğu çalışma sonucunda, yeni döneme dair çeşitli bilgiler de yer aldı. 2021 yılının sonlarına doğru yaşanan döviz artışlarından ötürü yaklaşık olarak yüzde 17 oranında düşüş gösteren araç satışlarının, 2022 Ocak ayında da devam ettiği öğrenildi.

ODD tarafından yürütülen çalışmaya göre küresel piyasalarda yaşanan olumsuz durumlara, yeni dönem ile birlikte eklenen çip krizinin de satışları oldukça azaltacağı ve araç fiyatlarının daha da artacağı için şubat ayı itibari ile otomotiv sektöründe ki hareketliliğin iyice düşeceği bildirildi.

BAKAN NEBATİ’DEN ÖTV AÇIKLAMASI!

Yeni dönem ile birlikte kendi aracının sahibi olmak isteyen vatandaşlar, otomotiv sektöründe ki fiyatların yüksekliği sebebi ile araç satın alamıyorlar. Konu ile ilgili yetkili kurumlardan ÖTV indirimi açıklaması bekleyen vatandaşları üzecek olan açıklama, geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi.

Bakan Nebati, yapmış olduğu ÖTV açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Araç satışlarında bir düşüş yok aksine kuyruklar var. Sektör talepleri karşılayamıyor diye biz neden ÖTV indirimi yapalım?” (Egehaber.com)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.