1. HABERLER

  2. OTOMOBİL

  3. Araç sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni döneme geçiliyor: Tazmin sistemi geliyor!
Araç sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni döneme geçiliyor: Tazmin sistemi geliyor!

Araç sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni döneme geçiliyor: Tazmin sistemi geliyor!

Araç sahiplerini ilgilendiren habere göre, trafik sigortasıyla alakalı eski uygulama tarihe karışıyor, yeni dönem, tazmin sistemi geliyor

A+A-

İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Onursal Başkanı Turusan Bağcı, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni düzenlemeleri açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Yapılacak olan değişikliğin ortada olan belirsizlikleri kaldıracağını dile getiren İSAD Başkanı Turusan Bağcı, "Sürücünün ceza puanı, ehliyetine el konulması gibi konular sigorta primini belirlemede etkin olacak. Bu sayede iyi sürücü kötü sürücü ayrımı yapılabilecek ve sigorta firmaları tarafından primler daha adaletli belirlenebilecek." dedi.

Bağcı süreci şu biçimde özetliyor:

Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılacak bir entegrasyon ile trafik kuralları ihlalleri sonucu uygulanmakta olan sürücü ceza puanları sürücü belgesine el konma süresi gibi bilgiler göz önünde bulundurularak pek çok ülkede uygulanmakta olan sigortalı skoru hesaplanması projesi de getirilmesi düşünülmektedir.

Acentelerin kredi skoru verebildiği bu dönemde tüm dünyada bundan daha değerli olduğu düşünülen sigorta skoru kişiler için de önemli bir değerlendirme kriteri de olabilir.

Tüm bu düzenleme ve denetlemeler Sigorta Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( SEDDK ) başarıyla projelendirilip, takip edilip yapılmakta ve denetlene bilmektedir.

Uzun süredir istediğimiz tavsiye ve tasarılarını taslaklarını getirdiğimiz Trafik sigortasında müşteri memnuniyetini en önemlisi fiyat odaklı değil hizmet odaklı yaklaşımı getirebilecek direk olarak Tazmin sistemi uygulamasına da geçiliyor.

Trafik kazalarında zarar gören araç sahiplerinin karşı tarafın sigorta şirketine başvurmak yerine hasarı kendi şirketinden almasına imkan tanıyacak bir sistem.

Bu durum mecburi trafik sigortasında hizmet niteliğini yükselterek sigorta memnuniyetinin artmasına imkan sağlayacak bir durumdur.

Doğrudan tazmin sistemine ilişkin olarak dünya uygulamaları mevcuttur bunların incelenerek ülkemiz için en ideal modeli getirileceğini inanıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.