1. HABERLER

  2. OTOMOBİL

  3. Arabası olan vatandaşlar aman dikkat! Bnunu yaptırmadığınız zaman 40 bin TL ödemeniz gerekebilir!
Arabası olan vatandaşlar aman dikkat! Bnunu yaptırmadığınız zaman  40 bin TL ödemeniz gerekebilir!

Arabası olan vatandaşlar aman dikkat! Bnunu yaptırmadığınız zaman 40 bin TL ödemeniz gerekebilir!

Kış aylarının gelmesi ile birlikte araç sahiplerinin için zorlu dönem başladı. Mutlaka yapılması gereken kış bakımı için masrafların 40 bin TL’ye kadar ulaştığı hesaplandı. Araç kış bakımı için hangi yöntemler tercih edilmelidir? Kış bakımı masraflarını düşürmenin yolu nedir? Uzmanından öneriler...

A+A-

Kış aylarının gelmesi ile birlikte araç sahiplerinin için zorlu dönem başladı. Mutlaka yapılması gereken kış bakımı için masrafların 40 bin TL’ye kadar ulaştığı hesaplandı. Araç kış bakımı için hangi yöntemler tercih edilmelidir? Kış bakımı masraflarını düşürmenin yolu nedir? Uzmanından öneriler...

TÜİK verilerine göre 2022 yılı içerisinde ülkemizde trafiğe çıkan araç sayısı 25 milyona ulaştı. Her gün binlerce araç trafiğe çıkmaya devam ediyor. Araba kullanımı hayatımızı kolaylaştırmasına rağmen; bir sürü ek masrafla karşılaşmamıza neden oluyor. Özellikle kış aylarında araba bakımının yapılmamasından dolayı yüksek bedeller ile karşılaşabilirsiniz. Arabaların kış bakımı için şimdiden hummalı bir dönem başladı. Kış lastiği fiyatlarına yüksek zam oranlarının uygulandığı tespit edildi.

Oto tamirciler ise yoğun bir çalışma döneminin startını verdi. Zira, kış gelmeden önce arabasının bakımını yaptırmak isteyen binlerce vatandaş oto tamircilerin kapısını çaldı. Araba bakımının kış başlamadan yapılmasının çeşitli avantajları bulunuyor. Öncelikli olarak sorun ortaya çıkmadan çözüm üretilmesi fiyatların da düşük seviyede kalmasına olanak sağlıyor. Enflasyon oranları nedeniyle her gün yeni bir zam haberine uyanan vatandaş, kış aylarında yaptıracağı araba bakımı için üç kat ödeme yapmak zorunda kalabilir. 

Araba kış bakımı fiyatları 11. ayda yükselecek

Oto tamircilerin en yoğun olarak çalıştığı dönem Aralık ayı olarak gösteriliyor. 11. ayda kış bakımı yaptırmak için sıraya giren vatandaşlar fahiş fiyatlar ile karşılaşabilir. Oto tamirciler tarafından kış bakımı yaptırmak isteyen araba kullanıcılarına çeşitli tavsiyeler sunuluyor. İlk olarak kış bakımı için 11. ayın asla beklenmemesi yer alıyor. Kış bakımı geciktirilen araçların arızası da aynı oranda büyük oluyor. Arabanın yaşayan bir organizma olarak değerlendirilmesi tavsiye ediliyor.

Düzenli bakım yapılması halinde masrafların yarı yarıya düşme imkanı bulunuyor. Özellikle eski model arabaların bakım masrafları yüksek oluyor. Kış bakımı fiyatları araba modeline ve uygulanan işlemlere göre değişim gösteriyor. Yağ değişimi, motor kontrolü, hava filtreleme sistemi, araç radyatörü, antifriz vb. gibi arabanın temel ihtiyaçlarının kışlık bakımı 40 bin TL’ye kadar ulaşabiliyor. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.