1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Apple iPhone’nın Maliyetini Duyanın Ağzı Açık Kalıyor! iPhone 12 Pro Ne Kadara Mal Oluyor?
Apple iPhone’nın Maliyetini Duyanın Ağzı Açık Kalıyor! iPhone 12 Pro Ne Kadara Mal Oluyor?

Apple iPhone’nın Maliyetini Duyanın Ağzı Açık Kalıyor! iPhone 12 Pro Ne Kadara Mal Oluyor?

Apple’ın geçtiğimiz aylarda ülkemizde satışa sunduğu iPhone 12 Pro başlangıç fiyatı 14.999 TL değerindeki ürünün maliyeti ne kadara mal oluyor merak edilen konulardan bir tanesi oluyor. Ülkemizde çok yüksek fiyatlar ile satışa sunulan iPhone 12 Pro Apple için ne kadara mal oluyor sizler için bunu aktaracağız.

A+A-

2020 yılı içerisinde Apple akıllı telefonlar serisinde bulunan iPhone 12 Pro özellik ile de ülkemizde çok yüksek fiyatlar ile satışa sunuluyor. Akıllarda yer alan Apple’ın iPhone 12 Pro serisi ne kadara mal ediliyor olduğu merakla araştırılmaya devam ediyor.

Fomalhaut Techno Solutions uzmanları kapsamında gelen açıklamalar ile bir iPhone 12 Pro ne kadara mal oluyor inceleyeceğiz. iPhone 12 Pro sökülerek ne kadara mal olduğu açıklandı. Yayına alınan rapor kapsamında iPhone 12 Pro bileşenleri telefonun toplam değerinin genel olarak yüzde yirmi yedilik dilimine karşılık geliyor.

Bu durum geçmiş ürünlere göre yüzde 9,1 değerindeki artış anlamına geliyor. Parçalarda meydana gelen fiyatların bu kadar keskin artışın en büyük sorumlusu olarak yer alan 5G yongası olduğunu aktarmak söylenebilir. Rapor kapsamına göre tek bir iPhone 12 Pro 406 dolar 3200 TL civarında meydana geliyor. Bu durumun en büyük nedeni olarak da iPhone 12 Pro serisinde tercih edilen ekranların Güney Koreli şirketler Samsung ve LG aracılığı ile tedarik ediliyor olması olarak gösteriliyor.

iPhone bileşenlerinin fiyatı ne kadar?

Raporda gelen bilgilere göre iPhone 12 Pro kapsamında yer alan en pahalı bileşenlerin Qualcomm x55 5G modem. Telefonun tanesi başına gelen 90 dolarlık kısmına mal olan bu modemlerinde Samsung ya da LG kapsamında satın alındığı OLED ekranlar tercih ediliyor.

Bu ekranların Apple üzerinde maliyetleri ise iPhone başına 70 dolarlık olduğu bulunuyor. Bu iki ürünün haricinde en pahalı parça olarak da Apple’ın kendi yoga seti olarak bilinen A14 Bionic olduğu gözleniyor. Maliyeti ise 40 dolar olarak yer alırken RAM’inin de maliyeti birim başına ortalama olarak 12,80 dolar olarak dikkatleri çekiyor. Sony’nin kamera sensörü ise bu kapsamda 7,4 ila 7,9 dolar olacak şekilde nispeten biraz daha ucuz olarak dikkatleri çekiyor. Telefon depolama alanı olarak da maliyeti ise iPhone’lara birim başı olarak 19,20 dolar eklentiler arasında.

Bir yandan da Apple’ın İphone’ler için çok büyük siparişler verdikleri düşünülürse bu maliyetlerin nispeten de olsa bir miktar düşük olacağı aktarılabilir. Bu fiyatlar reklam, paketleme ya da ulaşım gibi ek maliyetler de ekleniyor. Yine de Apple’ın tek bir iPhone ile dahi çok iyi düzeylerde kar ediyor olduğu bilinen bir gerçek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.