1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Anneler 2020'de 8 Bin 124 Lira Devlet Yardımı
Anneler 2020'de 8 Bin 124 Lira Devlet Yardımı

Anneler 2020'de 8 Bin 124 Lira Devlet Yardımı

2020 yılında yapılan yeniden değerleme çalışmaları sonucunda annelerin devletten alacağı yardım miktarının da 8 bin 124 liraya yükseldiği açıklandı. Başvuru detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

A+A-

Ülkemizde sosyal devlet politikasının en güçlü ve istikrarlı uygulayan ülkeler arasında yer alıyor. Bu doğrultuda 2020 yılı için devlet tarafından sunulan çocuk yardımı, süt yardımı ödeneği, doğum parası gibi birçok sosyal yardım parasına ciddi oranlarda zam yapıldığı görülüyor.

Yapılan zamlı hesaplamalarda annelerin devletten çocuk yardımı, süt yardımı ödeneği ve doğum parası ödeneğini almaları halinde 2020 yılında toplam 8 bin 124 TL yardım ücreti alabilecekler. Ülkemizde ki maaş ve ücretler düşünüldüğünde verilen bu yardım parasının son derece tatminkâr olduğu düşünülüyor.

En Yüksek Doğum Parası Ödeneği 14 Bin 933 Lira Oldu

Aylık maaşları 5 bin TL ve daha üzerinde olan çalışan kadınların doğum iznine ayrıldıklarında ve doğum raporlarını çalıştığı kuruma bildirmeleri durumunda devletten yeni zam oranları ile birlikte 2020 yılı doğum yardım ödeneği olarak toplam 14.933 liraya kadar bir bedel almaya hak kazanıyorlar.

Bu paranın hesaplanması ise 112 gün üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu doğrultuda en yükse 14 bin 933 TL olan doğum parası ödeneği en düşük ise 7.324 lira olarak alınabilecek. Ayrıca SSK’ya kayıtlı olan çalışan anneler, ilk çocukları için 15+15 gün, 2. Çocukları için 4 ay olacak şekilde tam aylık alma hakları bulunuyor.

Özürlü çocuk sahibi çalışan anneler ise, bu haktan 12 ay süresince faydalanma hakları bulunuyor. Yasa uyarınca çalışan annelerin aylık ücretlerinin 1460 liralık kısmı devlet bütçesinden karşılanıyor. Geri kalan kısım ise işverenler tarafından karşılanıyor. İlk iki aylık boyunca çalışan annelerin alacağı maaş 2.622 liraya kadar çıkıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.