1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Anne ve Babalara Müjde! 600 TL Ödeme Yapılacak…
Anne ve Babalara Müjde! 600 TL Ödeme Yapılacak…

Anne ve Babalara Müjde! 600 TL Ödeme Yapılacak…

Anne ve baba olan vatandaşlara, 600 TL yardım desteği verilecek. Covid-19 ekonomik etkilerini minimum seviyeye indirmek için, verilen yardımlar gün gün artmaya başladı. Peki, anne babalara 600 TL yardım nasıl alınır?

A+A-

Anne ve Babalara 600 TL Yardım!

Türkiye’de her yıl, milyonlarca çocuk dünyaya geliyor. Anne ve babalar bundan dolayı, işlerinden kısa süre de olsa uzak kalabiliyor. Bu dönemde ise iş yerleri, ebeveynlere maaş ödemesi yapmıyor. Özellikle de sigortalı olarak çalışan ve canlı doğum yapan anneler; işlerinden 45 gün kadar uzak kalarak 1.5 aylık maaşlarını alamıyorlar.

Bu tip durumların önüne geçebilmek için ise, devlet yeni bir yardım modeli yayınladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardımlara Başladı!

Halk arasında çocuk parası ya da doğum yardımı olarak bilinen yardım; 2015 yılından beri aktif olarak ödeniyor. Maaş alabilmek için ise Anne ya da babanın TC vatandaşı olması ya da mavi kart sahibi olması gerekmekte. Peki, doğum yardımı ne kadar, nasıl başvuru yapılır?

Doğumun gerçekleşmesinin ardından ikametgah adresinizin bulunduğu il – ilçe Nüfus müdürlüklerinden KPS kaydı yaptırmanız gerekiyor. Bu işlemin ardından Doğum Yardım Başvuru Dilekçesini eksiksiz bir şekilde doldurup imzalamanız gerekmekte.

Formu doldurduktan sonra başvuruları bizzat yapabilirsiniz. Başvurular; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezlerine iletilir. Başvurularda herhangi bir süre kısıtlaması ile bulunmuyor.

DYS sistemine giriş yapıldıktan sonra 2 ay içinde doğum yardım ödemesi alınmaktadır. Ödemeler ise PTT şubelerine yatırılmaktadır. Peki, doğum yardım ödemesi ne kadar?

  1. Çocuk için 300 TL
  2. Çocuk için 400 TL
  1. 2’den sonraki çocuklar için 600 TL ödeme yapılır.
  2. Bu ödemeler 15 Mayıs 205 tarihinden sonra doğan çocuklar için geçerlidir, öncesinde doğanlar için ödeme yapılmamaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.