1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Android Telefon Güvenli Mod ve Güvenli Moddan Çıkma
Android Telefon Güvenli Mod ve Güvenli Moddan Çıkma

Android Telefon Güvenli Mod ve Güvenli Moddan Çıkma

Android telefonların içerisinde yer alan sistem genel olarak Windows ile benzetilir. Bu nedenle bazı sorunların çözüm işlemleri de birbirlerine yakın bir şekilde çözümlenebilir. Windows işletim sistemleri içerisinde yaşanabilen bazı sorunda android telefonlarda da yaşanabilir. Ayrıca uygulamalar, programlar ve yazılım ile birlikte gerçekleşen sorunlar da aynı şekilde benzerlik gösterebilirler.

A+A-

Android telefon güvenli mod seçeneği ile silinmeyen programlar ya da telefonda hasara yol açan uygulamalar kaldırılabilir. Güvenli mod seçeneğine getirilen telefon yeniden başlatılabilir ve telefon üzerindeki bütün uygulamaların temizlenmesi sağlanabilir. Android telefona sahip olan kişilerin birçoğu güvenli mod seçeneğini nasıl tercih edeceğini bilemez. Android telefon güvenli mod seçeneği için telefonu kapatıp açmak gereklidir. Yeniden başlat seçeneği bulunan telefonlarda da bu seçenek tercih edilebilir.

Eğer telefon güvenli moda geçiş yapmak için kapatılıyor ise kapatma tuşuna kısa süre basılmamalıdır. Bazı kişiler telefonlarını bir anda güvenli mod içerisinde bulabilirler. Yanlışlıkla bu işlemi gerçekleştirebilir ve nasıl çıkacaklarını bilemeyebilirler. Güvenli mod çoğu uygulamayı kullandırmaz ve telefona güvenlik sağlar. Ancak bu modan çıkmak isteyen kullanıcılar kolaylıkla çıkabilirler.

Güvenli Moddan Çıkma

Güvenli modan çıkma işlemini gerçekleştirmek için kullanıcılar telefonlarını yeniden başlatmalıdır. Öncelikle uzun süre basılı tutarak kapatmalı ve kapalı halde bekletmelidir. Ortalama üç dakika kapalı kalan telefon yeniden açıldığı takdirde güvenli moddan çıkma işlemi gerçekleşmiş olacaktır.

Genel olarak android telefon güvenli moddan çıkma işlemi için kapatıp açma yöntemi işe yarar. Ancak bazı telefonlar içerisinde yeniden başlatma yöntemi moddan çıkmaya yeterli olmaz. Bu gibi telefonlarda telefonun bataryası çıkartılmalıdır. Bataryası çıkartılan telefon beş dakika boyunca bekletilmeli ve açılmamalıdır. Beş dakikanın sonunda bataryası takılan telefonun açılma işlemi gerçekleştirilebilir. Cihaz açıldığı zaman güvenli moddan çıkma işlemi gerçekleştirilmiş olacaktır.

Bazı android telefonlarda kapatıp açma yöntemleri işe yaramayabilir. Bu telefonlar güvenli moddan çıkma işlemini gerçekleştiremeyebilirler. Bu telefonları birkaç kez açıp kapatmak yerine yeni bir kapatma yöntemi tercih edilmelidir. Telefon kapatılırken aynı anda ses tuşuna da basılmalıdır. İki tuşa aynı anda basma işlemi sonucunda telefon yeniden kontrol edilmelidir. Bu işlemin sonucunda telefonun güvenli moddan çıkması gerçekleşir. Bu yöntem bütün telefonlar üzerinde geçerlidir ve işe yaramıyor ise tuşlar kontrol edilmelidir. Kapatma tuşu ya da ses tuşu bozuk olabilir. İki tuşun herhangi birisinde olan arıza nedeni ile de bu işlem gerçekleşmeyebilir. Bu durumlarda tuşun tamir edilmesi gereklidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.