1. HABERLER

  2. SSK

  3. Aman dikkat..! SGK uyardı Emekli aylıklarınız kesilebilir!
Aman dikkat..! SGK uyardı Emekli aylıklarınız kesilebilir!

Aman dikkat..! SGK uyardı Emekli aylıklarınız kesilebilir!

Kaçak sigorta ile devleti yanıltarak emekli olan vatandaşların bu şekilde emekli olduklarının anlaşılması halinde sahte sigortada emekli aylıkları bir anda kesilebiliyor. İşte habere ilişkin diğer ayrıtılar..

A+A-

Son dönemlerde sıkı tedbirler alan SGK’dan sahte sigorta uyarısı geldi. Vatandaşlar eğer emekli olabilmek adına sahte sigorta yöntemine başvurmuşlarsa bütün primler ve emekli aylıkları bir anda kesilebilir. Bu nedenden dolayı vatandaşların rahat bir yaşlılık dönemi için emeklilik hakkı elde etmek adına eğer sahte sigortaya başvurmuşlarsa hemen başvuru yapmaları gerekir. Sahte sigorta ile devleti yanıltarak emekli olmak isteyen vatandaşların bu zamana kadar ödemiş oldukları bütün primler de devletin hazinesine aktarılabilir. Yine bu şekilde emekli olan vatandaşların emekli aylıkları da kesilebilir. Bu nedenle de vatandaşların en başta bu yöntemden kaçınmaları gerekiyor. Sahte sigorta ile ödenen bütün primlerin geri dönüşümsüz olarak silineceği biliniyor.

Sahte Sigortada Emekli Aylıkları

Kaçak sigorta ile devleti yanıltarak emekli olan vatandaşların bu şekilde emekli olduklarının anlaşılması halinde sahte sigortada emekli aylıkları bir anda kesilebiliyor. Özellikle de son dönemlerde SGK tarafından bu konu hakkında yoğun çalımalar sürdürülüyor. Kaçak sigorta ile emeklilik hakkı elde eden kişilerin tespit edilmesi durumunda SGK tarafından katı yaptırımlar uygulanıyor. Bu nedenlerden dolayı da vatandaşların böyle bir duruma düşmemek adına hemen başvuru yapmaları gerekiyor.

Sahte Sigortada Primler

Vatandaşlar hiçbir yerde çalışmadan kendi primlerini yatırarak sigortalı görünür ve devleti yanıltırlarsa sahte sigortada primler geri dönüşümsüz olarak devletin hazinesine aktarılıyor. Böylelikle de sahte sigorta ile vatandaşların ödedikleri bütün primler geri dönüşümsüz olarak silinebilir. Son dönemlerde SGK tarafından bu konu hakkında alınan sıkı tedbirler nedeniyle vatandaşların son derecede dikkatli olmaları ve devleti kandırmaya yönelik olarak bu yöntemi tercih etmemeleri gerekir.

İşyerlerine Kaçak Sigorta Cezası

Kaçak sigorta ile emeklilik hakkı kazanmak için primlerini ödeyen ve emekli olmayı düşünen kişiler kadar işyerlerine de kaçak sigorta cezası uygulanıyor. Kendilerine çalışmadan kaçak sigorta yaptıran kişiler kadar bunu yapan iş yerlerine de SGK tarafından yaptırımlar uygulanıyor. Daha önceden hastane bedellerini ödemelerinden dolayı ödemiş oldukları bu bütün primlerin faizli olacak şekilde yeniden ödemeleri zorunlu hale getiriliyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum