1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altını olanlar dikkat! ABD’li analistlerden çarpıcı açıklamalar…
Altını olanlar dikkat! ABD’li analistlerden çarpıcı açıklamalar…

Altını olanlar dikkat! ABD’li analistlerden çarpıcı açıklamalar…

JP Morgan analistleri tarafından gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman altının geleceği hakkında çarpıcı sözlere yer verildi. Bir yandan da altın fiyatları gün içerisinde yeniden yükselme hareketlerine başladı. Gün içerisinde altın fiyatlarının son durumu belli oldu.

A+A-

JP Morgan analistleri tarafından gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman altının geleceği hakkında çarpıcı sözlere yer verildi. Bir yandan da altın fiyatları gün içerisinde yeniden yükselme hareketlerine başladı. Gün içerisinde altın fiyatlarının son durumu belli oldu.

Kısa vadeli olarak yer alan dirençleri uzun zaman sonra kırmayı başaran altın 1800 doların üzerine doğru gitme hedefleri ile devam ediyor. ABD tarafından 10 yıllık tahvil getirilerinin gerilmeye başlamasının ardından destek almayı başaran 50 günlük hareketli olan ve ortalamalarını yukarı doğru kırmayı başaran spot altınbu hafta içerisinde 1800 dolar / ons seviyelerine kadar artış göstermesi beklentiler arasında.

Peperstone analistleri tarafından gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman teknik olarak yer alan analizlerin 50 günlük hareketli bir şekilde yer alan ortalamanın kırılması ile beraber altının sonunda yukarı yönlü olarak oynaması yatırımcıların kontrol edebilecekleri hale gelmesine yardım etti. Analistler tarafından gelen değerlendirmeler sırasında teknik olarak yer alan göstergelerin 1840 dolar / ons seviyelerini hedef alarak gösterdiklerini açıkladılar. Gelen son dakika haberleri ile beraber spot altın fiyatı önünde ilk engel olan 1875 dolar / ons fiyatlanması olduğuna dair dikkatleri çeken analistler eğer bu sınırın aşılması söz konusu olursa 1818 dolar / ons seviyelerine kadar yeniden hareket edebilecek olduğunu aktardı.

JP Morgan yükselmeye devam edecek…

JP Morgan tarafından gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman yükseliş beklentileri dikkatleri çekiyor. Kuruluş aracılığı ile hazırlanmış olan rapor içerisinde dolar ABD tahvil faizleri üzerinde yaşanmakta olan gerileme ile beraber uyumlu olarak yer alan düşüşlerin yukarı yönlü olarak meydana gelen trend içerisinde trendin tersine hareket etmiş olduğunu aktardı. Fakat bunun karşısında geçici olmasından ötürü de beklentileri karşılamaya devam ediyor olduğunu anlattı.

Değerlendirme sırasında ABD sırasında açıklanmış olan verilere bakılacak olduğu zaman güçlü gelmesi ile beraber devam eden eğilimler söz konusu oldu. Fed tarafından nisan ayı içerisinde tutanaklara bakılacak oluğu zaman varlık alımlarının azaltılması ile beraber resmi mesajlar verilecek olduğu dikkatleri çekti.

JP morgan dolar için aralarına katılmış olan Japonya, İsviçre ile beraber İngiltere merkez bankaları güvercin kalmasından ötürü beklenmekte olan ülkelerin para birimleri karşısında da uzun vadeli olarak pozisyonların devam edeceğini dile getirdi.

Altın yükselişe geçti…

Sabah saatlerinden itibaren başlayan serbest piyasalar üzerindeki hareketlenme ile rakamlara bakılacak olursa; gram fiyatı 462, çeyrek fiyatı 747, yarım 1485 ve tam fiyatı ise 2952 TL olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.