1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın Yükselecek Mi? Altın da dikkat çeken yorum! Gram, Çeyrek, Cumhuriyet Altın Fiyatları 3 Temmuz
Altın Yükselecek Mi? Altın da dikkat çeken yorum! Gram, Çeyrek, Cumhuriyet Altın Fiyatları 3 Temmuz

Altın Yükselecek Mi? Altın da dikkat çeken yorum! Gram, Çeyrek, Cumhuriyet Altın Fiyatları 3 Temmuz

Pandemi sürecinin de etkisi ile yükselen altın fiyatları hala aynı seyirde devam ederken yatırımcıları ve altın satın almak isteyenler sürecin nasıl devam edeceğini merak ediyor. Altın fiyatlarındaki rekor artışın ne zaman kadar süreceği ve yatırım için şu an altın almanın ne denli mantıklı olduğunu merak edenler için uzman yorumlarını derledik.

A+A-

Pandemi sürecinin de etkisi ile yükselen altın fiyatları hala aynı seyirde devam ederken yatırımcıları ve altın satın almak isteyenler sürecin nasıl devam edeceğini merak ediyor. Altın fiyatlarındaki rekor artışın ne zaman kadar süreceği ve yatırım için şu an altın almanın ne denli mantıklı olduğunu merak edenler için uzman yorumlarını derledik. Özellikle de Türkiye’de yayınlanan düğün genelgesinden sonra evlenecek çiftler ve aileler altın satın almak için harekete geçerken uzman yorumlarını da takip etmeyi ihmal etmiyor.

Altın Fiyatları Düşecek Mi, Yükselecek Mi?

Borsalardaki dalgalanmanın COVİD-19 ile hareketlendiği bugünlerde altın için detaylar merak ediliyor. Uzmanlar konuya ilişkin görüşlerini aktarsa da yatırımcılar ve altın satın almayı düşünenler araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Altın fiyatları için yeni gelişmeleri yakından takip edenler seyrindeki yükselişi ön görmeye devam etse de bazı uzmanlar altın fiyatları için iç açıcı yorumlarda bulunuyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Apara TV ekranlarında altını değerlendirdi. Memiş altın değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi;

‘’ Kapalı çarşı piyasasında ve Türkiye genelinde kuyumcu esnaflarının yoğunlaşmaya başladığını gözlemliyoruz. Vatandaşlar aslında altın fiyatlarındaki yükselişi bir fırsat olarak görüyor. Çünkü şu anda düğün sezonundayız. Bu nedenle fiziki altın tarafında düğün alışverişlerinin biraz daha fazla yoğunlaştığını gördük. Özellikle de gümüş tarafı daha şaşırtıcıydı. Kapalı çarşının açılması ile beraber gümüş talebinin altından daha fazla olduğunu görmek şaşırtıcıydı.’’

‘’ Özellikle de Eylül, Ekim ve Kasım aylarında kapalı çarşıda ve Türkiye’deki tüm kuyumcularda fiziki altın taleplerinin daha fazla yoğunlaşacağını tahmin ediyoruz. Tatil döneminde ve düğün sezonunda olduğumuz için memleketine giden vatandaşların düğünlere katılması ile beraber Anadolu’da yer alan kuyumcuların da biraz daha fazla hareketleneceğini düşünüyoruz. Ancak altın borcu olanlarının sabır ile beklemelerini öneriyoruz. Bu fiyatların tekrardan gerileme ihtimalinden bahsetmiştik.’’ Dedi.

‘’Altın Fiyatları Agresif İlerlemeyecek!’’

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş düğün yapacak kişilerin sakin olmasını ve rahatlıkla altın alışverişlerini yapmalarını da dile getirdi. Çünkü altın fiyatları için agresif bir yükseliş ön görmediklerini ifade etti. Altın fiyatları için makas aralığının da az da olsa düşüş gösterdiğini dile getiren uzman isim sadece altın borcu olan kişilerin bir süre daha beklemesini tavsiye ederek konuşmasına son verdi.

aw853310-04.jpg

Güncel Altın Fiyatları 3 Temmuz

GRAM ALTIN

  • ALIŞ: 390,90
  • SATIŞ: 390,70

ÇEYREK ALTIN

  • ALIŞ: 633,40
  • SATIŞ: 641,90

YARIM ALTIN

  • ALIŞ: 1.266,70
  • SATIŞ: 1.282,20

TAM ALTIN

  • ALIŞ: 2.504,26
  • SATIŞ: 2.552,49

ATA ALTIN

  • ALIŞ: 2.607,60
  • SATIŞ: 2.621,30

CUMHURİYET ALTINI

  • ALIŞ: 2.593,00
  • SATIŞ: 2.634,00

Aracı kurumlar 3 Temmuz için altın yorumu ise şöyle

 

İnfo Yatırım Altın Yorumu 3 Temmuz

Hafta içerisinde koronavirüs aşısına ilişkin piyasalara düşen olumlu haber akışları ve Amerika kanadında imalat sektöründe verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi küresel bazda risk iştahını artırmış ve altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden olmuştu.

Piyasalar dün de ABD’den gelen verileri takip etti. ABD’de Haziran ayında istihdam 4.8 milyon ile beklenti üzerinde gerçekleşirken; işsizlik %13.3 seviyesinden %11.1 seviyesine geriledi. Veriler ile birlikte volatilite oldukça artarken ons altın düşüşler ile birlikte 1757 seviyelerini test etti. Buralardan itibaren bir miktar toparlanma yaşandı. Veriler ardından ABD Başkanı Trump basın toplantısı düzenledi.

Trump; tarım dışı istihdam rakamlarının çok iyi olduğunu, bunun ABD ekonomisinin geri dönüşünü kanıtladığını ve Temmuz ayında tarım dışı istihdam rakamlarının daha iyi geleceğini beklediğini belirtti. Gün içerisinde ABD’de piyasalar ‘Kurtuluş Günü’ sebebiyle tatil. Bu sebeple bölgeden ekonomik veri akışı gerçekleşmeyecek. Piyasalar küresel bazda gelişmeleri yakından izleyecek.

XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1779.04 – 1791.24 – 1809.67 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1766.36 – 1756.89 – 1748.23 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Tacirler Yatırım Altın Yorumu 3 Temmuz

Dün ABD’den gelen güçlü istihdam verileri sorasında dolar endeksinde oluşan yükseliş eğilimi ile birlikte ons altın 1770 seviyesi üzerinden 1757’li seviyelere geri çekilse de, altındaki kayıpların kısa süre içerisine telafi edildiği görüldü. Akşam saatlerinde 1779,57 seviyesine kadar yükselen ons altın, günü yükselişle tamamladı.

Ons altın bu sabah saatlerinde 1774 seviyesinden işlem görüyor. Alternatif getirilerdeki zayıflık ve koronavirüs vaka sayısındaki artışın güvenli liman alımlarını desteklemesi ile birlikte ons altındaki genel yükseliş eğiliminin sürdüğünü görmekteyiz. Bu noktada 1765 seviyesinin önemli bir destek seviyesi olduğunu görmekteyiz. Altın fiyatlarının kısa vadede bu seviye üzerinde bir tutunma çabası sergilemesi ve bugün içerisinde 1765 – 1780 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Kısa vadede ons altın fiyatlarının 1780 direncini yeniden aşıp aşamayacağı takip edilecek. Teknik göstergeler, ons altının bu direnci yeniden kırması durumunda yükseliş hareketinin 1800 seviyesine doğru hızlanabileceğinin sinyalini veriyor.

Bugün yurt dışı piyasalarda Almanya, Euro Bölgesi ve İngiltere’den gelecek olan Haziran Markit Hizmet & Bileşik PMI Endeksi (nihai – son okuma) verileri izlenecek. Bugün ABD’de resmî tatil nedeniyle piyasalar kapalı olacak.

Işık FX Altın Yorumu 3 Temmuz

Hafta ortasında 2012 Ekim ayından bu yana en yüksek seviyenin(1789) test edilmesi sonrasında; borsalarda oluşan pozitif hareketlerin güvenli limanlardan çıkışa neden olması ile baskı yiyen emtia, dün de ABD’den gelen pozitif verilerin etkisi ile 1757 destek seviyesine kadar geriledi. Ancak, 8 Haziran’da başlayan yeni kısa vadeli yükselen kanalın(takoz) içerisinde kalıcılığın sağlanması ile yeniden yukarı yönlü ataklar görüldü.

Şuan için 1774 Dolar civarında fiyatlanan emtiada, alıcılı işlemlerin devam etmesi halinde; 1779 ve 1791 Dolar seviyeleri bir kez daha takibimizde olacak. Emtiadaki olası geri çekilmelerde ise, izlenebilecek destek noktalarımız; 1768, 1765, 1757 ve 1748’de bulunmakta.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum