1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın Yatırımına Dikkat! Altına Ne Zaman Yatırım Yapılır? Altın Borcu Olanları Ne Bekliyor?
Altın Yatırımına Dikkat! Altına Ne Zaman Yatırım Yapılır? Altın Borcu Olanları Ne Bekliyor?

Altın Yatırımına Dikkat! Altına Ne Zaman Yatırım Yapılır? Altın Borcu Olanları Ne Bekliyor?

Corona Virüs nedeniyle global anlamda piyasalarda yaşanan ciddi durgunluk aynı zamanda altına olan talebi de arttırdı. Pandemi dönemi boyunca ciddi iniş ve çıkış grafikleri sergileyen altın fiyatları için son gelişmeler merak ediliyor.

A+A-

Corona Virüs nedeniyle global anlamda piyasalarda yaşanan ciddi durgunluk aynı zamanda altına olan talebi de arttırdı. Pandemi dönemi boyunca ciddi iniş ve çıkış grafikleri sergileyen altın fiyatları için son gelişmeler merak ediliyor. Yatırımcılar bu dönemde altına yatırım yapmak mantıklı mıdır? Altın fiyatlarında neler bekleniyor gibi soruların yanıtlarını arıyor. Tüm bu sorular küçük veya büyük ölçekli altın yatırımcıları tarafından sıklıkla araştırılmaya devam ediyor. Altın piyasasındaki gelişmeleri yakından takip eden altın yatırımcıları ve düğün sezonunun başlamasıyla altın satın alacak vatandaşlar için tüm ayrıntıları, güncel altın fiyatlarını haberimizde derledik. İşte en güncel altın fiyatları ve altın haberleri sizlerle…

Altın fiyatları için yaşanan gelişmeler piyasanın kapanış gününden bu yana tüm yatırımcıların gündemini meşgul ediyor. Haftanın ilk gününe yükseliş ile adım atan altının hafta kapanışında nasıl bir fiyat grafiği sergileyeceği ise merak ediliyor. Sadece yatırımcılar değil düğün ve benzeri ihtiyaçlar için altın satın almayı planlayan vatandaşlar da son dakika altın haberlerini yakından takip ediyor. Peki, 26 Haziran 2020 Cuma günü itibari ile gram, yarım cumhuriyet veya çeyrek altın fiyatları nedir?

26 Haziran 2020 Güncel Altın Fiyatları

Pandemi sürecinde altın fiyatlarının stabil kalmaması ve sürekli iniş çıkış grafiği sergilemesi yatırımcılarının da kafasını karıştırıyor. Yatırımcılar ve küçük orta ölçekli altın birikimi yapan vatandaşlar bu dönemde altına yatırım yapılıp yapılmaması gerektiğini de araştırıyor. Uzmanlar bu süreç hakkında neler diyor?

Tüm bu sürece rağmen Türk Kuyumculuğu dünya liderliğini korumaya devam ediyor. Ancak İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık pandemi süreninde yaşanan ekonomik sıkışmalardan altın sektörünün de etkilendiğini ifade etti. Altın piyasasında rahatlama yaşanmasına ve vatandaşın satın alma gücüne bağlı olarak taksit fiyatlarının ise 24 aya yükseltilmesini talep etti.

Güncel altın fiyatları ise şu şekilde seyrediyor;

Gram altın için bugün alış fiyatı 387,98 TL iken satış fiyatı ise 388,08 TL olarak yansıyor.

Çeyrek altın fiyatlarında yine ufak çaplı bir yükseliş ile bugün alış fiyatı 628,50 TL ise satış fiyatı 637,10 TL dolaylarında seyrediyor.

Yarım altın alış fiyatı 1.257,10 TL iken satış fiyatı ise 1.272, 60 TL olarak yansıyor.

Tam altın için bugün itibariyle güncel alış fiyatı 2.488, 44 TL satış fiyatı ise 2.525,74 TL olarak görülüyor.

Cumhuriyet altını alış fiyatı 2.579,00 TL ile satış fiyatı ise 2.618,00 TL’dir.

Altın yatırımcılarının en çok tercih ettiği Ata altın için alış fiyatı ise 2.587,90 TL iken satış fiyatı 2.601,70 TL olarak yansıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.