1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın Yatırımcısını Güldürmeye Devam Ediyor! Gram altın, Çeyrek altın 29 haziran kaç tl?
Altın Yatırımcısını Güldürmeye Devam Ediyor! Gram altın, Çeyrek altın 29 haziran kaç tl?

Altın Yatırımcısını Güldürmeye Devam Ediyor! Gram altın, Çeyrek altın 29 haziran kaç tl?

Bir süredir sürekli olarak yukarı çıkma eğilimini istikrarlı bir şekilde sürdüren güncel altın fiyatları, geçen haftanın ardından yeni güne (29 Haziran) % 0,01 kayıpla başlamış olsa da, gün içerisinde toparlanarak seviyesini koruyacağı düşünülüyor.

A+A-

Bir süredir sürekli olarak yukarı çıkma eğilimini istikrarlı bir şekilde sürdüren güncel altın fiyatları, geçen haftanın ardından yeni güne (29 Haziran) % 0,01 kayıpla başlamış olsa da, gün içerisinde toparlanarak seviyesini koruyacağı düşünülüyor. Özellikle piyasaları gergin bir bekleyişe sürükleyen Covid-19 salgını yatırımcıları güvenli limanları terk etmemeye zorluyor.

Son dönemlerde anlık değişimlerle dalgalı bir seyir izleyen altın kuru, birkaç haftadır sürdürdüğü istikrarlı çıkışını devam ettirecek gibi görünüyor. Küçük yatırımcılar adına çok büyük kazançlar sağlamasa da,  büyük paralarla yatırım yapanlar açısından altının gösterdiği seyir büyük önem taşıyor.

29 Haziran Altın Fiyatları

Gram Altın:                Alış: 390,42                    Satış: 390,49

22 Ayar Bilezik:         Alış: 355,50                    Satış: 357,00

Çeyrek Altın:             Alış: 631,80                    Satış: 640,10

Yarım Altın:               Alış: 1,263,70                 Satış: 1,278,80

Cumhuriyet:             Alış: 2,527,50                  Satış: 2,548,00

Reşat Altını:             Alış: 2,559, 97                 Satış: 2,580,95

Kulplu Reşat:           Alış: 2,562, 19                 Satış: 2,583,20

Korona virüs engeline takılan düğün sezonunun belli tedbirler çerçevesinde açılmış olması sebebiyle bilezik fiyatlarında da artışlar yaşanıyor. Son günün verilerine göre 22 ayar altın bilezik 366,35 TL, 18 ayar altın bilezik 230,80 TL, 14 ayar altın bilezik de 253,33 TL fiyattan satışa sunuluyor.

Diğer yatırım araçlarında zaman inişli çıkışlı seyir gözlense de, altın fiyatları son haftalardaki yukarı çıkış trendini sürdürmeye kararlı görünüyor. Uluslararası piyasalarda altının ons’u 1,771 ABD doları üzerinden işlem görüyor.

Altın Fiyatları Düşecek Mi?

Para piyasaları konusundaki iyimser beklentilerin korona virüs engeline takılması yatırımcıları en güvenli adreslere yatırım yapmaya yönlendiriyor. Altın piyasası düşecek mi sorusu, hem yatırım yapmak isteyen, hem de yatırımları olan kişilerin merak konusu.  Piyasa analistleri, 2015 yılında çıkışa başlayan altının korona virüs sürecinde daha da güçlenerek sağlam bir yatırım aracına dönüştüğünü bildiriyor. Altındaki yükselişi piyasalardaki likiditeye bağlayan uzmanlar, yatırımcıyı altına yönelten asıl unsurun ise riskten kaçınma arzusu olduğunu belirtiyor.

Riskten kaçınma arzusunun altına olan talebi artıracağının altını çizen piyasa analistleri, virüsle ilgili endişeler sürdükçe altının değer kaybetmeyeceği yönünde görüş bildiriyor. Riskin sürmesi durumunda altına yönelik beklentilerin önümüzdeki yıl daha üst seviyelerde olacağına işaret eden uzmanlar, yakın gelecekte altın yatırımcısının kaybetmeyeceğini düşünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum