1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Tek Tek Uyardı! Paranızı kaybetmeden elden çıkarın
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Tek Tek Uyardı! Paranızı kaybetmeden elden çıkarın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Tek Tek Uyardı! Paranızı kaybetmeden elden çıkarın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrası dikkat çekici açıklamalarda bulundu ve yatırımcıların merakla beklediği sorulara cevap verdi.

A+A-

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrası dikkat çekici açıklamalarda bulundu ve yatırımcıların merakla beklediği sorulara cevap verdi.

Memiş, piyasalarda herhangi bir çeşit kırılma olmadığını belirtirken manipülasyonlara karşı da uyarılarda bulundu. "Borsada, döviz kurlarında, altın ve gümüş fiyatlarında herhangi bir kırılma gözlemlenmiyor." dedi. Yatırımcıların yönü merakla beklediğini ifade eden Memiş, Mayıs ve Haziran ayları için manipülasyon uyarısında bulunmuştu ve bu dönemde dinlenme modunda olan bir piyasanın beklenildiğini vurguladı. Ayrıca, merkez bankalarının kontrolünde olan bir süreç olduğunu da dile getirdi.

Borsa İstanbul'un 10 bin 180 puanda seyrettiğini belirten Memiş, 9800-10 bin 500 puan arasındaki geçerliliğin korunduğunu ifade etti. Ons altının 2354 dolarda olduğunu belirten uzman, önümüzdeki günlerde 2280-2380 dolar aralığını takip edeceklerini belirtti. Gram altının ise 2440-2460 lira aralığında olduğunu aktaran Memiş, bu noktada bir yön belirsizliği olduğunu dile getirdi. Mayıs ve Haziran aylarında dalgalı bir seyir beklediklerini sözlerine ekledi.

Altın yatırımcılarını uyaran Memiş, altın tarafında finansal piyasalarda yıl sonuna kadar sürpriz açıklamaların sık sık gelebileceğini öne sürdü. Kontrolün sisteme dayalı olduğunu vurgulayan uzman, bu durumun yatırımcıları etkileyebileceğini belirtti.

Enflasyonla mücadelede alınan tedbirlerle birlikte olumlu gelişmeler olduğunu ifade eden Memiş, bu durumun çarşı pazara yansıyacak faktörlerden geçtiğini söyledi. Ancak, aktif uygulamanın önemine dikkat çekti ve temmuzda kira sınırlamasının kalkacağını hatırlattı.

Altın ve gümüşte dinlenme sürecinin devam ettiğini belirten uzman, ev veya araba almayı düşünenlere de önerilerde bulundu. Elimizdeki altın ve gümüşü satarak ev almanın doğru bir hamle olabileceğini belirten Memiş, gram altının yıl sonuna kadar 3000 lira, gümüşün gramının ise 32 liraya kadar yükselebileceğini öngördü. Ancak, emlak fiyatlarının da aynı şekilde artabileceğini vurgulayarak, bu konuda zaman kaybetmemeleri gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, toprak yatırımı düşünenler için de ev almanın iyi bir yatırım aracı olduğunu belirtti ve doğru yerden alındığında uzun vadede en çok kazandıran servet aracı olabileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.