1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın ne kadar olacak? Altın piyasasında son durum? Dünyadaki en büyük finans şirketlerinden biri altın fiyatlarını yorumladı…!
Altın ne kadar olacak? Altın piyasasında son durum? Dünyadaki en büyük finans şirketlerinden biri altın fiyatlarını yorumladı…!

Altın ne kadar olacak? Altın piyasasında son durum? Dünyadaki en büyük finans şirketlerinden biri altın fiyatlarını yorumladı…!

Dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Citigroup Inc. dalgalanmalı bir şekilde yer alan altın piyasası üzerinde 2020 yılının üçüncü çeyreği ile alakalı raporunu yayınladı. Bu rapor içerisinde yer alan altın fiyatlarına göre de rekor kırmasına karşı an meselesi olarak yer aldığı kayıt edildi.

A+A-

Altın  piyasası içerisinde hareketlilik son hız devam ediyor. Ne kadar olacağına dair tahminler belirli aralıklar ile devam ediyor. Ülke içerisinde yer alan ekonomistler bu tahminler ile ilerleyen günlerde altın fiyatları ne olacak gündeme getiriyor. Altın fiyatları ile alakalı olan raporlar son hız yayınlanmaya devam ediyor.

ABD içerisinde yer alan dev şirketlerden bir tanesi olarak bilinen Citigroup analistleri bu alanda yer alan altın fiyatları ile ilgili hazırladıkları raporu yayına aldı. Rapor doğrultularına göre 6 ve 9 ay içerisinde altının rekor seviyeye gelmesi de bekleniyor. Ons altın fiyatı ise 3 ve 5 aylık süreç içerisinde 2000 dolar, yani 8 Bin TL üzerine çıkmasına karşın beklentileri dile getirildi.

Altın neden yükseliyor?

Dünyaya nam salmış analistlerden bir tanesi Ed Morse bu alanda Citigroup analistleri ile beraber 2020 yılının 3. çeyreği içerisinde altın fiyatları ile ilgili raporu hazırladı. Bu kadar yükselişte olmasındaki ana neden ise gevşek bir şekilde meydana gelen para politikası, düşük olarak yer alan reel faizler, rekor olarak yapılan EFT işlemleri ve altının işlem hacminde artış olması şeklinde dile getirildi.

Yeni fiyat rekoru her an gelebilir...

Altın fiyatları üzerinde yaşanan bu dalgalanma yeni bir rekorun gelmesinin an meselesi olduğuna işaret ediyor. Çok canlı bir şekilde yer alan durum Citigroup analistleri tarafından pozitif bir şekilde verileri tazelediği aktarıldı. Bu yüzden de kısa vade içerisinde altın fiyatlarında ciddi bir yükselme olması da bekleniyor. Bu alanda altının dolar ile cinsine bağlı olarak yeni zirvelere kadar çıkmasını ve ardından da rekor kırması sadece anlık olacağı ifade ediliyor.

Gümüş Ons fiyatı 25 dolara -170 TL kadar artacak

Citigroup analistleri tarafından yapılan diğer emtia piyasaları alakalı tahminler de rapor içerisinde yer alıyor. Bu bağlamda ise yatırım talebi olan kişiler ve küresel büyüme alanında olan toparlanmaların sürme durumu ile gümüşte ons fiyatı 25 dolara yani 170 TL’ye kadar çıkması 6 ve 12 aylık süreç içerisinde olacak.

Altın fiyatlarında yükseliş trendi devam edecek

Ons altın fiyatlarında 20 temmuz itibari ile 1800 doların (12.300 TL) üstünde olacak yönünde yer alan tahminler devam ediyor. Uzmanlar ise bu seviye içerisinde durarak aşağılara kadar inmedikçe altın fiyatlarının yükseliş trendi konusunun devam edeceği açıklamalarda yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.