1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın Fiyatları Rekor Kırıyor! Yükselişin Nedenini Uzmanlar Açıkladı...!
Altın Fiyatları Rekor Kırıyor! Yükselişin Nedenini Uzmanlar Açıkladı...!

Altın Fiyatları Rekor Kırıyor! Yükselişin Nedenini Uzmanlar Açıkladı...!

Yükseliş devam ederken altın fiyatları pek çok kişi tarafından daha fazla yakından takip ediliyor. Ons altının son dokuz yıl içerisinde zirveyi görmesi ve bununla birlikte gram altının 426 lira üzerine çıkması rekor üzerine rekor kırdı. Altın fiyatları rekor üzerine rekor kırarken pek çok kişi bu yükselişin nedeni ile birlikte uzmanların yorumlarını merak ediyor. İşte detaylar..

A+A-

Altının Yükselmesinde Düşük Faizler Etkili!

Analistler tarafından yapılan yorumlar kapsamında altının yükselmesi konusunda etkili durumlardan bir tanesi de düşük faizler oldu. Tahvil getirilerinin inmesi, altın fiyatlarının yükselmesinde son derecede etkili oldu. Başta Amerika ve Avrupa Merkez bankaları olmak üzere, neredeyse bütün merkez bankalarının genişlemeci bir politika izlemeleri de altın fiyatlarının yükselmesinde etkili oldu.

Altının ONS fiyatı 1.944 doları bulurken; gram altın 426 TL’den işlem görmeye başladı. Gram altındaki son 7 aylık artış oranı ise, yüzde 47.

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında, devletlerin bu salgınla mücadele etmek adına trilyonlarca dolar harcamamaları da küresel para arzında önemli bir değişime neden olmuştur. Bu değişimle birlikte 10 yıllık ABD getirisi %-0.9 olarak tarihi bir düşüş yaşarken bu durum yatırımcıların güvenli bir limana yönelmesine yol açmıştır. Yatırımcıların altına yönelmesiyle birlikte de altın fiyatları rekor üzerine rekor kırmıştır. 

Dünya Altın Konseyi tarafından yapılmış olan açıklamalara göre de altına sene başından beri 734 ton altın eklendiği ve dünya genelinde de altın miktarının rekor seviyeye ulaştığı dile getirildi. Faizlerin düşmesiyle birlikte yatırımcıların güvenli bir liman olarak görmelerinden dolayı altını tercih etmeleri de fiyatların artmasını sağladı.

Güvenli Liman Varlıklara Talep Artabilir

Dolar fiyatlarının düşerken altın fiyatlarının yükselmesinde etkili olan konulardan birisi de ABD ve Çin arasında yaşanan ekonomik savaştır. Bu iki ülke arasında tansiyon yükselmeye devam ederse dolar fiyatları düşerken altın fiyatları da yükselmeye devam edebilir. Yine analistler tarafından yapılan yorumlardan bir diğeri de ABD 2 senelik tahvil faizlerine bölünmesi ile birlikte ortaya çıkan rasyonun 2011 yılında görülmüş olan seviyenin üzerine çıkması. Böylelikle de de altın fiyatları için anormal bir durum söz konusu olmaya da başlamıştır. Yine olası anormal fiyat hareketlerine de işaret edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.