1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın Fiyatları en Dibi Görecek! Yatırımcıların Dikkatine Uzman İsim Duyurdu! Altın fiyatları düşecek mi?
Altın Fiyatları en Dibi Görecek! Yatırımcıların Dikkatine Uzman İsim Duyurdu! Altın fiyatları düşecek mi?

Altın Fiyatları en Dibi Görecek! Yatırımcıların Dikkatine Uzman İsim Duyurdu! Altın fiyatları düşecek mi?

Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği altın piyasası son zamanlarda düşüş eğilimine devam ederken uzman isimden dikkat çeken açıklamalar geldi.

A+A-

Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım araçlarından birisi de altın olurken altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren açıklama geldi. Altın piyasasında yaşanan dalgalanmalar yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken uzman isimler altın piyasasıyla ilgili analizlerini paylaştı.

Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği altın piyasası son zamanlarda düşüş eğilimine devam ederken uzman isimden dikkat çeken açıklamalar geldi. Yeni haftaya hafif bir yükselişle başlayan altın fiyatları hakkında uzmanlardan dikkat çeken değerlendirmeler geldi.

ALTIN FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇECEK!

Ekonomist Hikmet Baydar, ons altın fiyatındaki göstergelerin düşüş sinyaller verdiğini ifade ederken altın fiyatlarının düşüşe geçeceğini açıkladı. Altın piyasasında yatırımcılar tedirgin bir dönemden geçerken yatırımcılar arama motorları üzerinde ''Altın fiyatları düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırmaya devam ediyor.

Enflasyonun beklenen senaryoda gerçekleşmesi halinde gram altın fiyatlarının da düşüş göstereceğini ifade eden Ekonomist Hikmet Baydar gram altınla ilgili de dikkat çelen açıklamalarda bulundu.

UZMAN İSİM TARİH VERDİ!

Geçtiğimiz hafta başında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.454 dolara dayanan ons altın, sert bir düzeltme yaşayarak Çarşamba günü 2.400 doların altına düştü ve haftayı yüzde 3'ün üzerinde kapattı.

Bu sabah itibariyle gram altın 2.590 lira, çeyrek altın 4.108 lira, Cumhuriyet altını ise 16.718 liradan işlem görürken Ekonomist Hikmet Baydar şu açıklamayı yaptı;

"Ons altında orta vadeli göstergeler aşağı yönlü sinyaller veriyor, bu da gram altın fiyatlarına yansıyabilir. Dolar/TL'nin değerlenmesi ile ilgili olarak, Merkez Bankası dolar almazsa döviz girişinin devam etmesi durumunda doların 30 TL'nin altına inme ihtimali artacak.

Ayrıca, yıllık bazda enflasyonun artacağı öngörülse de Mayıs ayındaki zirvenin geçilip geçilmemesi önemli. Asıl düşüşü Temmuz ve Ağustos aylarında göreceğiz. Bu beklentilerin bozulmaması lazım. Dolayısıyla, şu an için ons altının düşüş eğiliminin artması ve Türk Lirası'nın değer kazanması, gram altın fiyatlarında düşüşe neden olabilir. Bu nedenle, gram altın fiyatlarının düşmesi sürpriz olmayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.