1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın borcu olanlar, Altın yatırımcıları dikkat..! Altın fiyatları tersine dönebilir.! Gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?
Altın borcu olanlar, Altın yatırımcıları dikkat..! Altın fiyatları tersine dönebilir.! Gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın borcu olanlar, Altın yatırımcıları dikkat..! Altın fiyatları tersine dönebilir.! Gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Pandemi kapsamında iyileştirme ve normalleşme sürecinin başlaması ve yaz aylarının da gelmesiyle düğün sezonuna hazırlık yapan vatandaşlar, küçük ya da büyük ölçekli altın yatırımcıları sarı maden için gelişmeleri yakından takip ediyor. Altın alınır mı? Altın yatırımı yapılmalı mı? Bu ve benzeri soruların yanıtlarını arayan vatandaşlar için uzmanların altına yönelik ön görülerini derledik.

A+A-

Pandemi kapsamında iyileştirme ve normalleşme sürecinin başlaması ve yaz aylarının da gelmesiyle düğün sezonuna hazırlık yapan vatandaşlar, küçük ya da büyük ölçekli altın yatırımcıları sarı maden için gelişmeleri yakından takip ediyor. Altın alınır mı? Altın yatırımı yapılmalı mı? Bu ve benzeri soruların yanıtlarını arayan vatandaşlar için uzmanların altına yönelik ön görülerini derledik.

Türkiye’de geçtiğimiz hafta altın kapanışını 383 lira seviyelerinde yaptı. Hafta başından itibaren yine dalgalanmalarla hareket etmeye devam eden altın fiyatlarında yükseliş seyretmeye devam ediyor. Uzmanlar altın yatırımı yapılmalı mı sorusuna yanıt arayan herkes için önemli açıklamalarda bulunuyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş A Para kanalında yayına katılarak altın fiyatları hakkında detayları ve ön görülerini aktardı. Peki, Uzman Memiş altın için neler söyledi? İşte tüm detaylar… 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in Altın Açıklaması

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş A Para’da yayına katılarak altın için şu açıklamalarda bulundu. Memiş söze yılbaşından bu yana altın onsunda yaklaşık 250 dolarlık, gram altın için ise 105 liralık bir getirinin söz konusu olduğunu söyleyerek başladı. Şuan için uzun vadeli altın yatırımı yapan vatandaşların yüzünün güldüğünü söyleyen Memiş önümüzdeki bir yıl boyunca bu gülümsemenin devam edebileceğini de söylemesi yatırımcıları sevindirdi. Akabinde ise sözlerine şu açıklamalar ile devam etti;

‘’Pandemi sürecinde altın fırlayacak, sürekli artış söz konusu olacak düşüncesini kesinlikle savunmuyorum. Böyle kesin bir kanıya varmak doğru değildir. Nitekim genel olarak bakıldığı zaman pandemi durumu yüzünden yurt içi ve yurt dışı piyasalarında altın fiyatlarının gereğinden çok daha fazla yükseldiğini söylemek mümkündür.’’ Dedi.

‘’Altındaki bu artıştan memnun olan ve yatırımını genelde altın ile uzun vadeli olarak yapan Türk toplumunun, altın yükselişi ile beraber bozdurmaya yöneldiğini görüyoruz. Bunun nedeni ise altının 390 TL ve üzerinde büyük bir yükseliş göstermeye devam etmesidir. Yastık altı altınlarının bu yükseliş ile beraber bozdurulmaya devam edeceğini görebiliriz.’’ Dedi. 

İslam Memiş devletin konut alımları için sunduğu düşük faiz oranlarının da vatandaşların yastık altı altınlarını bozdurmasında etkili olduğunu söylüyor. Aynı zamanda altın onsundada 1800 dolar direnç seviyesine ulaşılabileceğini de ifade ediyor. Bu seviyenin görülmesi pek de sürpriz olmayacaktır. Tüm bu süreçten sonra Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında öncelikle ihracattaki yükselişleri göreceğimizi ifade eden Memiş, ardından da ithalat çıkışlarının gözleneceğini ve Temmuz ayı boyunca altının 340 ila 390 lira bandında seyretmeye devam edeceğini söylüyor. Uzman bu süreçten sonra ise altının artık düşme seyrinde ilerleyebileceğini düşünüyor.

Altın Fiyatları Tersine Dönebilir!

Altın alınır mı ve altın yatırımı yapılmalı mı sorularına yönelik Uzman İslam Memiş bu süreçten sonra artık altının düşmeye başlayacağını ifade ediyor. COVİD-19 virüsüne ilaç bulunması halinde büyük bir rüzgar ile altın piyasasında geriye yönelik bir düşme söz konusu olabilir diyen Memiş sözlerine son verdi.

altin3.jpg

Güncel Altın Fiyatları

GRAM ALTIN

  • ALIŞ: 389,31
  • SATIŞ: 389,40

ÇEYREK ALTIN

  • ALIŞ: 630,90
  • SATIŞ: 639,40

YARIM ALTIN

  • ALIŞ: 1.261,70
  • SATIŞ: 1.277,20

TAM ALTIN

  • ALIŞ: 2.493,98
  • SATIŞ: 2.542,38

ATA ALTIN

  • ALIŞ: 2.597,40
  • SATIŞ: 2.610,90

CUMHURİYET ALTINI

  • ALIŞ: 2.583,00
  • SATIŞ: 2.622,00

altin2.jpg

Aracı kurumların ise bugüne ait altın hakkında yorum ve düşüncelerini şöyle açıklamışlardır.

Osmanlı Yatırım  / Altın Yorumları – (2.07.2020)

1,768.57 seviyesinin üzerinde kaldığı sürece yukarı yönlü ivmelenmeler görebiliriz. Önceki işlem gününde 1,768.69 seviyesinden kapanan ons altın için günlük kayıp %0.09 olarak gerçekleşti. ABD tahvil faizlerinde gözlenen yukarı yönlü hareket ons altını aşağı yönde baskılıyor. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan ons altın için RSI göstergesi 60.40 seviyesinde iken momentumu 102.43 seviyesinde.

Gün içi aşağı yönlü hareketlerde 1,768.57 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 1,766.69, 1,764.69 ve 1,762.81 destekleri önemli hale gelebilir. Olası yükselişlerde ise 1,770.57, 1,772.45 ve 1,774.45 direnç seviyeleri olarak izlenecektir.

Işık FX / Altın Yorumları – (2.07.2020)

Dün; 2012 Ekim ayından bu yana en yüksek seviyenin(1789) test edildiği Değerli Metal’de, kritik 1791 direnç seviyesi aşılamayınca 1759 Dolar seviyesine kadar geri çekilmeler görüldü.

Şuan için 1768 Dolar civarında fiyatlanan emtiada, geri çekilmelerin devam etmesi halinde; 1753, 1749, 1745, 1740 ve 1735 Dolar seviyeleri de takibe alınabilir. Öte yandan yeniden görülebilecek yukarı yönlü hareketlerde ise; 1774 ve 1779 ara direnç seviyelerini bir kez daha izleyebiliriz.

Ahlatcı Yatırım / Gram Altın Yorumları – (2.07.2020)

Haftanın ikinci işlem gününde kur tarafında gözlenen yatay hareket devem ederken, artan ikinci dalga koronavirüs endişeleri sonucu güvenli varlık talebini desteklemesiyle Gram Altın’ın yukarı yönlü hareketini sürdürdüğü takip edilmişti.

Haftanın üçüncü işlem gününde ise takip edilen gelişmeler sonrasında yatay hareket sürerken, ekonomilerdeki toparlanma sinyalleri ve risk iştahında gözlenen artış Altın üzerinde baskı oluşturması ile güne 392 seviyesinde başlayan Gram Altın’ın gün sonunda aşağı yönlü hareketini sürdürdüğü izlendi.

Teknik olarak incelediğimizde, Gram Altın’ın 389 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. 387 destek seviyesinin üzerinde kaldığı sürece gelebilecek alımlar ile yukarı yönlü eğilimin devam etmesi durumunda 392, 394 ve 397 takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile Gram Altın’daki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 387, 385 ve 382 destek seviyeleri takip edilmelidir.

Tacirler Yatırım / Altın Yorumları – (2.07.2020)

Dün Avrupa ve ABD’den gelen olumlu verileri risk iştahını canlandırırken, güvenli liman görünümlü varlıkların değer kaybetmesine neden oldu. Euro Bölgesi ve Almanya’dan gelen nihai İmalat PMI Endeksi verileri öncü verilerde yukarı yönlü bir revizyonu işaret ederken, ABD’den gelen ISM İmalat Endeksi ve İmalat PMI Endeksi verileri de beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi.

Olumlu verilerin ardından azalan güvenli liman talebi ons altın fiyatlarında satış baskıları oluşmasına neden oldu. Ons altın dün sabah saatlerinde 1789,24 seviyesine kadar yükselmesinin ardından düşüşe geçti ve 1760 seviyesi altını test ederek kazançlarının bir kısmını sildi.

Dünkü aşağı yönlü düzeltme hareketinin ardından ons altın bu sabah saatlerinde 1768 seviyesinden işlem görüyor. Alternatif getirilerdeki zayıflık ve koronavirüs vaka sayısındaki artışın güvenli liman alımlarını desteklemesi ile birlikte ons altındaki genel yükseliş eğiliminin sürdüğünü görmekteyiz. Bu noktada 1765 seviyesinin önemli bir destek seviyesi olduğunu görmekteyiz.

Altın fiyatlarının kısa vadede bu seviye üzerinde bir tutunma çabası sergilemesi ve bugün içerisinde 1765 – 1780 bandında hareket etmesi beklenebilir. Kısa vadede ons altın fiyatlarının 1780 direncini yeniden aşıp aşamayacağı takip edilecek. Teknik göstergeler, ons altının bu direnci yeniden kırması durumunda yükseliş hareketinin 1800 seviyesine doğru hızlanabileceğinin sinyalini veriyor.

Bugün yurt dışı piyasalarda yoğun bir veri akışı bizleri bekliyor. ABD’den Haziran ayına ilişkin gelecek olan Tarım Dışı İstihdam Değişimi, İşsizlik Oranı ve Ortalama Saatlik kazançlar verilerinin yanı sıra; ABD Haftalık İşsizlik Başvuruları, ABD Mayıs Ayı Fabrika Siparişleri ve ABD Mayıs Ayı Dayanıklı Mal Siparişleri (Nihai) verileri de yakından izlenecek.

Buradaki bilgiler tamamen bilgilendirme ve haber almanız içindir. Yatırım tavsiyesi değildir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.