1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın analistlerinden Kritik uyarı! 900 TL’ye kadar çıkacak: Hemen alın…
Altın analistlerinden Kritik uyarı! 900 TL’ye kadar çıkacak: Hemen alın…

Altın analistlerinden Kritik uyarı! 900 TL’ye kadar çıkacak: Hemen alın…

Merkez bankasında meydana gelen değişimlerin ardından piyasalar üzerinde bir anda beklenmedik kötü etkileşimler meydana gelmeye başladı.

A+A-

Merkez bankasında meydana gelen değişimlerin ardından piyasalar üzerinde bir anda beklenmedik kötü etkileşimler meydana gelmeye başladı.

Dolar ve altın fiyatları haftanın ilk başında çok hızlı bir şekilde yükselme hareketine geçerken vatandaşlar bir anda en yakın kuyumculara giderek alım yapmak için harekete geçtiler.

Altın uzun bir süredir yatay bir şekilde 400 illa 410 TL bandında hareketlerine devam ediyordu. Fakat merkez bankasında meydana gelen değişim olayı en çok da altın fiyatları üzerinde hareketlenme olmasına neden olurken bir anda gram altının 441 TL, çeyrek altının da 714 TL ile alış fiyatına gelmesine ve bu şekilde devam etmesine neden oldu. Yaz ayları da gelirken düğün sezonlarının gelmesi altın alım yapacak vatandaşlara karşı uzmanlardan açıklama gelmesine neden oldu. Yaz aylarında altın alımlarına taleplerin daha çok artacak olması fiyatların da kısa süre içerisinde artacak olmasına neden olabilir açıklamaları ile beraber dikkatleri çekti.

Kuyumcu Mustafa Zağlı’dan açıklama…

Kuyumcu Mustafa Zağlı altın fiyatları hakkında açıklamada bulundu. Bu anlarda sözlerine; “Bu süreçler içerisinde altın fiyatının kendisini koruduğunu söylemek daha doğru olurken, genel olarak bakıldığı zaman ise ortalamanın bir miktar da olsa alt seviyelerinde, bir önceki seneye oran ile pandemiden dolayı altına çok ciddi bir ilgi olması dikkatleri çekti. Bu anlarda vatandaşlarımız hızlı bir altın alımı yapmak için harekete geçtiler. Hal böyle olunca da altın fiyatlarında da buna paralel bir şekilde yükseliş yaşandı.

Enflasyonu da bunlara paralel bir şekilde göz önünde tutarsak son zamanlarda altının her daim prim yapan ve yapmaya devam edecek olan bir maden olduğunu söylemek doğru olacak. Altın için hali hazırdaki fiyat izleme durumlarının da Ramazan ayı sonuna kadar devam etmesini bizler tarafından ön görülmeye devam ediyor.” Şeklinde sözlerini dile getirdi.

Yaz ayları içerisinde hem düğün sezonlarının gelecek olması buna paralel bir şekilde altın fiyatlarının da artacak olması, hem de gurbetçilerin gelirken yatırımcıların da altın alımlarına yönelecek olması altın fiyatlarının yeniden yükselmesine neden olacak. Kuyumcu Zağlı tarafından gelen açıklamaya göre yaz ayları içerisinde çeyrek altının 900 TL seviyesine kadar gelebilecek olduğunu ve elinde altın olan vatandaşların panik olmak yerine daha çok alım yapmaları konusunda uyarılarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.