1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Altılı masada büyük sorun çözüldü! İşte AKP ve MHP'yi yasa boğacak haber!
Altılı masada büyük sorun çözüldü! İşte AKP ve MHP'yi yasa boğacak haber!

Altılı masada büyük sorun çözüldü! İşte AKP ve MHP'yi yasa boğacak haber!

Muhalefetin yakın zamanda bir araya gelerek toplandığı 6'lı masada bir sorun çözüldü. DEVA ve Gelecek Partileri arasında seçim yasasının değişmesiyle yaşanan sorun, CHP'nin araya girmesiyle düzeldi.

A+A-

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi arasında seçim yasasının değişmesinden sonra bildirge sorunu yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin araya girmesiyle masada sükunet sağlandı.

"İTTİFAK İÇİNDE İTTİFAK" FORMÜLÜ 

 AKP ve MHP'nin Seçim Yasası'nda yaptığı değişiklik sonrasında 6'lı masada sorun çıktı. Masadaki bazı partiler "ittifak içinde ittifak" formülünü masaya yatırdı. Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi'ne ortak ittifak yapmak için öneri götürdü fakat DEVA Partisi tarafından bu talep reddetti ve bunun üzerine iki parti arasında gerginlik yaşandı. 

"İKTİDAR İKİ PARTİ ARASINDAKİ TARTIŞMADAN MEDET UMUYOR"

Eski Başbakan Davutoğlu'nun demeçlerine yansıyan gerginliği CHP'nin üst yönetimi devreye girerek çözebildi ve iki partinin karşıt görüşlerini dile getirmemesi konusunda anlaşma sağlandı. Cumhuriyet Gazetesi'nden Sertaç Eş'e konuşan CHP'li kurmaylar ise iktidarın iki parti arasında tartışmadan medet umduğunu söyledi.

CHP'li o isim; "Bu 6 partinin ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlemesi noktasında bir sorun yok. Böyle bir sorun olmayacağını da biliyoruz. Onun dışında alt başlıklarda bazı farklı görüşler olabilir. Ama bunu 6’lı masa dağılıyor diye görmek bazılarının işine geliyor, birilerinin temennisi bu... Böyle bir şey yok" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.