1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Alkollüyken sakın bunları yapmayın! Yoksa sonuçları hayatınıza mal olabilir...
Alkollüyken sakın bunları yapmayın! Yoksa sonuçları hayatınıza mal olabilir...

Alkollüyken sakın bunları yapmayın! Yoksa sonuçları hayatınıza mal olabilir...

Alkolün vücuda olan zararları herkes tarafından fazlasıyla bilinmektedir. Sağlığa bu kadar zararlı olan alkolün, beyine ve daha birçok organa da etkisi oldukça büyüktür.  Hatta yapılan araştırmalarda, alkolün zeka geriliği yaptığı da bilinmektedir.

A+A-

Fakat alkolün zararlı sadece bunlarla sınırlı da değildir. Alkol içmeden önce ve sonrasında da, dikkat etmeniz gereken bir çok unsur vardır. Bunlardan bazıları ise şu şekilde sıralanmıştır;

  • Öncelikle alkol içmeden önce, vücudunuzun susuz olduğundan mutlaka emin olmanız gerekemektedir. Su ile alkol ihtiyacını karşılamanız, oldukça risklidir. Şunu unutmayın ki; su yalnızca, dehidrasyon yaşamınızı engeller, alkol sersemliğinizi gidermez. Aynı zamanda, fazla alkol tüketiminden sonra da, su tüketimi oldukça sakıncalıdır. Bunun sebebi ise; alkolden hemen sonra suyun, mideyi oldukça bulandırır ve, kusmalara sebep olmasıdır. Fakat ertesi gün bol su içmeniz gerekmektedir. Çünkü alkol vücudunuzdaki suyu en aza indirmektedir.
  • Aynı zamanda, alkol almadan önce; aç olmanız da oldukça tehlikelidir. Bunun sebebi ise; mideniz boş olduğu zaman, alkolün vücudunuza daha hızlı ve sert bir şekilde etki ediyor olmasıdır. Aynı şey alkol sonrası durumlar için de geçerlidir, fazla alkol tüketiminden sonra aç olmak, dengenizi oldukça bozar ve davranışlarınızda bozukluklar meydana getirir. Birçok davranışı farkında olmadan yaparak, sonucunda pişmanlık duyabilirsiniz. Bu ve bunun gibi durumlar yaşamamak için, alkol içmeden önce ve içtikten sonra; mutlaka karnınızı doyurmanız gerekmektedir.
  • Alkol, toksik bir maddedir. Aynı zamada da, asetaldehite metabolize edilmektedir. Asetaldehite ise; ciltte kızarıklara, mide bulantılarına, yüksek bir oranda ise; rahatsızlık hissine neden olmaktadır. Bu yüzden alkollü bir gece geçirdikten sonra birçok rahatsızlık yaşayabilirsiniz. Özellikle de, fazla alkol tükettiğiniz zaman, baş ağrılarına da maruz kalabilirsiniz. Bu rahatsızlıkların asıl sebebi ise fazla alkol kullanımından kaynaklanan; Asetaldehite sorunu olmuştur. Asetaldehite, keskin kokulu ve zehirli bir sıvıdır. Etil alkol içerisinde kullanılmaktadır.
  • Aynı zamanda, sık alkol tüketen bir insansınız; vücudunuzun hassasiyetlerine de oldukça dikkat etmeniz gerekir. Bazı alkol çeşitleri bazı insanların üzerinde, olumsuz etkilerde bulunur. Bu durumun sebebi ise; alkol fermentasyonunun  sürecinde kullanılan, bir kimyasal çeşididir. Bu kimyasallar ise; içkinin rengini yada tadını belirleyebilmek için kullanılmaktadır. Örneğin; kırmızı şarap, viski yada kaynak gibi alkoller diğerlerine göre daha koyu renktedirler. Bu yüzden de; beyaz şarap, votka ve gibi içkilere oranla daha zararlıdırlar. Bu tarz içkileri içiyorsanız; alkol sonrası  birçok bulantı hissiyle karşılaşmanız, fazlasıyla mümkündür.
  • Alkol hem uyuma şeklinizi, hem de uyku düzeninizi de oldukça etkilemektedir. Alkollü günün sonrasında; uykularınızda bazı sarklamalar da meydana gelebilmektedir. Bunun sebebi ise; alkol ürünlerinin hemen hemen hepsinde, insan vücudunun uyuşmasını sağlayan maddelerin bulunuyor olmasıdır. Bu durumu engellemek için ise;  alkol sonrasında, vücudunuz ve kafanız kendine gelene kadar uyumamanız gerekmektedir. Eğer, uyku düzeninizi yerine getirip düzene oturtmak istiyorsanız; mutlaka bir kaç saat beklemeniz gerekmektedir. Aynı zamanda, rahat bir uyku için, mide bulantınızı da gidermeniz gerekir.
  • Alkol sonrasında ise; her yemeği yemeniz doğru değildir. Bazı yiyecekler, baharatlı oluşundan kaynaklı midenizi normaline göre daha fazla bunaltabilir. Bu durum alkol öncesi için de geçerlidir. Alkol sonrası ve öncesinde, baharatlı yemekler yememeniz gerekmektedir. Özellikle de; alkol içtikten sonra, acılı bir çorba içmeniz mutlaka sizi kendinize getirip daha iyi bir halde eve gitmenizi sağlayacaktır. Aynı zamanda, sade soda gibi mideyi rahatlatan içecekler de alkol sonrası için oldukça uygundur. Ayrıca bu içecekleri, içine limon katarak; churchill olarakta tüketmeniz mümkündür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.