1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Akşener'den milyonlarca emekliye müjde! En düşük aylık asgari ücret kadar olacak işte detaylar!
Akşener'den milyonlarca emekliye müjde! En düşük aylık asgari ücret kadar olacak işte detaylar!

Akşener'den milyonlarca emekliye müjde! En düşük aylık asgari ücret kadar olacak işte detaylar!

TBMM'nin tatile girmesi ile sokağın ve vatandaşın nabzını daha yakından tutan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine yükseltilmesi çağrısını yineledi. Akşener'in iktidara gelince hayata geçireceğini söylediği durumda en düşük emekli aylığı bugün itibariyle 5 bin 500 lira olacak.

A+A-

Her hafta başka bir ilde esnaf ziyareti yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu kez de Aksaray'da kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Yaklaşık 2 senedir il il gezdiğini belirten Akşener, "Burada bir amacım var. Çok uzun bir zamandır sizin dertlerinizin konuşulmadığı, buna karşılık şuculuk-buculuk üzerinden siyasetçilerin birbirlerine laf çaptırdığı ama sizin derdiniz konuşulmadığı için de her birinizin çırak çıktığı bir sistem var bu ülkede" dedi.

''EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI''

Ekonomiye ve hayat pahalılığına değinen Akşener, emeklileri sevindirecek bir vaatte de bulundu. İYİ Parti lideri, "Emekli maaşı… Söyleye söyleye 3 bin 500 liraya getirdiler bin 500 lira emekli maaşı alanlar vardı. Bizim dediğimiz şuydu en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır. Bunu bu arkadaşlar yaptı yaptı yapmadı biz yapacağız az kaldı.

Hani treniniz ne oldu kara tren, ne oldu havaalanı, ne oldu çökülen çiftlikler. Mülakat denilen o sistemi ortadan kaldıracağız netlikle söylüyorum. 24 milyar TL sizin cebinizden, Türk Telekom'dan alındı Hariri'nin cebine koydular. Erdoğan'ın aile dostu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.