1. HABERLER

  2. SSK

  3. AKP'lilerin EYT hakkında konuştukları basına sızdırıldı! Çıkartsak bile oy getirmez bize! EYT son durum ne?
AKP'lilerin EYT hakkında konuştukları basına sızdırıldı! Çıkartsak bile oy getirmez bize! EYT son durum ne?

AKP'lilerin EYT hakkında konuştukları basına sızdırıldı! Çıkartsak bile oy getirmez bize! EYT son durum ne?

Seçimlere çok az bir süre kala vatandaşın sorunlarını hatırlayan AKP'de tartışmalar sürüyor. Şimdiye denk duymazdan geldikleri EYT sorunun çözülse dahi kendilerine oy kazandırmayacağını düşünen AKP'li vekillerin açıklamaları sızdı.

A+A-

Meclis'in tatile girmesi ile yaşanan oy kaybını telafi etmek isteyen AKP'de seçim çalışmaları sürüyor. Sahaya inen vekillerin ise en çok karşılaştıkları isteğin başında EYT geliyor.

Enflasyon nedeniyle bazı ürünlerin 5 kat arttığını ama piyasada bunun çok çok üstünde artışlar olduğunu belirten parti kaynakları, tepkilerini "10 liraya kuru soğan mı olur?” sözleriyle dile getiriyor.

Maaşların enflasyon karşısında erimesine karşı da parti içinde formüller tartışılıyor. Konuşulan formüllerden biri, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi veya maaşların asgari ücret oranında artırılması yönünde.

Bu önerinin parti yönetimince de uygun bulunması halinde, Meclis’te yeni bir yasal düzenleme yapılabilir. AKP, uzun süredir direndiği 'emeklilikte yaşa takılanların' (EYT) geçmiş seçimlerdeki tepkisini de dikkate alarak, kritik olan 2023 seçimleri için bu konuda da adım atmaya hazırlanıyor.

'EYT OY GETİRMEZ' TARTIŞMASI

Yılbaşından sonra EYT’lilerin yararlanacağı düzenlemeye parti içinde itiraz edenler de var. Ancak seçim sürecine girilmesi nedeniyle artık bundan vazgeçilmeyeceği belirtiliyor.

Bazı parti kurmayları, EYT’lilerin büyük kamuoyu baskısı oluşturduğunu ve özellikle muhalefeti bu konuda iktidara baskı unsuru olarak kullandığına dikkat çekiyorlar.

'SESLERİNİ MUHALEFET DUYURMUŞ OLDU; ANCAK ARTIK YOLA ÇIKILDI'

EYT konusunda adım atılması konusunda geç kalındığını savunan bazı milletvekilleri, bunun partiye oy getirisinin olmayacağını belirterek, "EYT’liler bu süreçte muhalefete yakınlaştı, çünkü onların aracılığıyla sesini duyurmuş oldu. Bu aşamadan sonra biz düzenleme yapsak da muhalefetin baskısıyla yapılmış algısı oluşacak. Ancak, artık yola çıkıldı ve bu konuda düzenleme yapılacak" görüşünü dile getiriyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.