1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. AKP'li vekil Metin Yavuz Özlem Çerçioğlu'nu hedef aldı!
AKP'li vekil Metin Yavuz Özlem Çerçioğlu'nu hedef aldı!

AKP'li vekil Metin Yavuz Özlem Çerçioğlu'nu hedef aldı!

AKP'li vekil Yavuz, partisinin ilçe kadın kongresinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu kadın kimliği üzerinden hedef aldı. "Hanımefendidir, annedir, şudur, budur ama bu kimliğe uygun bir hareketi yok” diyen AKP'li yavuza kamuoyundan büyük tepki geldi.

A+A-

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz, partisinin İncirliova Kadın Kolları Kongresi’nde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için “Hanımefendidir, annedir, şudur, budur ama bu kimliğe uygun bir hareketi yok” ifadesini kullandı. Cumhuriyet'in haberine göre,  Yavuz, Başkan Çerçioğlu'nu hedef aldığı konuşmasında, “Ben şuna inanıyorum nasıl kadın erkek eşitliği varsa karşımızdaki rakibimizin de eşit davranışlara muhatap olması gerekiyor. Geçtiğimiz seçimlerde maalesef böyle bir hata yaptık.

Dedik ki "Annedir, bayandır" naif bir şekilde kendisi ile mücadeleye girdik. Şimdi görüyoruz ki bu mücadeleyi eksik yapmışız. Hanımefendidir, annedir, şudur, budur ama kendisinin bu kimliğe uygun bir hareketi yok" ifadelerini kullandı. Yavuz’un bu sözleri kentte tepkiyle karşılandı.

CHP'DEN SERT TEPKİ

CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Merve Saatçi, Yavuz'un ifadelerine ilişkin "Başarısızlığınızı, siyaseten etkisizliğinizi, işgal ettiğiniz mevkilere rağmen beceriksizliğinizi adını ne koyarsanız koyun kısacası siyasi basiretsizliğinizi Çerçioğlu düşmanlığı yaparak sümen altı etmeye, yoktan bir düşman yaratarak tabanınıza karşı kaybettiğiniz güveni yeniden kazanmaya çalıştığınızın farkındayız... Algı, vakti geniş, hiçbir işi olmayan, her mikrofon gördüğünde, nerede bir kamera denk gelse atlayan, mesaisi, işi olmayan boş adamların işidir. Metin Yavuz’un nezaketten uzak ifadesini ve açıklamasını kendisine iade ediyorum" açıklamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.