1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. AKP eski Milletvekili Mehmet Ocak'tan olay mesaj! Erdoğan'ın tek yolu kalıyor!
AKP eski Milletvekili Mehmet Ocak'tan olay mesaj! Erdoğan'ın tek yolu kalıyor!

AKP eski Milletvekili Mehmet Ocak'tan olay mesaj! Erdoğan'ın tek yolu kalıyor!

AKP'li eski vekil ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, AKP-MHP koalisyonunun erken seçime gitmeyeceğini ifade etti. Ocaktan, Cumhur İttifakı’nın teknik olarak da erken seçim kararı alabilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

A+A-

AKP eski Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, bugünkü yazısında AK Parti-MHP koalisyonunun erken seçime gidemeyeceğini öne sürdü. 

Türkiye’nin yönetilemezlik sorununun her geçen gün büyüdükçe sokaktan siyasete kadar her kademede erken seçim senaryolarının da yaygınlaşmaya başladığını aktaran Ocaktan, "Aslında henüz önünde üç yıllık bir süre varken iktidarın, yani AK Parti-MHP koalisyonunun enken seçim hamlesi yapmasının bir mantığı yok. Eğer Bahçeli bir sabah kalkıp “haydi erken seçime...” gibi bir çıkış yapmazsa, 2023’ten önce erken seçim pek mümkün gözükmüyor" dedi. 

Ocaktan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Böylesine problemlerin büyüdüğü ve yönetilemezlik sorununun ayan-beyan ortada olduğu bir Türkiye tablosunda, iktidarın hiçbir şekilde erken seçim hamlesi yapma ihtimali olamaz. Çünkü böyle bir Türkiye manzarasında iktidarın “erken seçime gidiyoruz” demesi, “Biz artık Türkiye’yi yönetemiyoruz”un açık itirafı demektir.

TEK BİR YOL KALIYOR 

Ayrıca Cumhur İttifakı’nın teknik olarak da erken seçim kararı alabilmesi mümkün değil. Çünkü seçim kararı alınabilmesi için 360 oy gerekiyor ve AK Parti-MHP koalisyonunun parlamentoda 360 oyu yok. Muhalefet elbette erken seçime itiraz etmeyecektir, ama koalisyon ortaklarının gönlü hoş olsun diye bir yasal değişikliğe de rıza göstermeyecektir.

Bu durumda bir tek yol kalıyor, cumhurbaşkanının Meclis’i feshetmesi... Böyle bir yolu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tercih tercih etmesi kesinlikle düşünülemez. Zira bunun anlamı, cumhurbaşkanının bir dönemini heba etmesi demektir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.