1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Akıllı Telefonlar İçin Zararlı 5 Alışkanlık
Akıllı Telefonlar İçin Zararlı 5 Alışkanlık

Akıllı Telefonlar İçin Zararlı 5 Alışkanlık

Akıllı telefon kullanımının oldukça yaygınlaşması ile birlikte insanların akıllı telefon kullanımında çok daha dikkatli davranmaya başladıkları görülüyor.

A+A-

Akıllı cep telefonu teknolojisi hızla gelişiyor. Markaların kıyasıya rekabeti sonucunda sürekli yeni modeller ve yeni özellikler ekleniyor. Fakat akıllı cep telefonunda ki gelişmeler modellerin çok daha pahalı satılmasına neden oluyor. Ayrıca bazı zararlı cep telefonu kullanım alışkanlıkları cep telefonların ömrünü de azaltabiliyor. Cep telefonunun yüksek maliyetlerinden kurtulmak için zararlı cep telefonu kullanma alışkanlıklarından uzak durulması gerekiyor. Bu sayede cep telefonlarının kullanım ömrünü yüzde 30’a kadar uzatmak mümkün oluyor.

Cep Telefonu Kullanım Ömrünü Azaltan Davranışlar

Cep telefonu ömrünü özellikle cep telefonu batarya ömrünün oldukça kısaltan en önemli kötü davranış yan sanayi ürünü ve orijinal olmayan şarj aletlerinin kullanımı oluyor. Özellikle bu şarj aletlerinin kısa devre yaparak cep telefonlarını şarj sırasında patlatma riski oldukça fazla oluyor. Diğer bir zararlı davranış ise cep telefonlarının sırf daha güzel görünüyor diye kılıfsız kullanmak oluyor.

Çünkü akıllı cep telefonlarında kılıf kullanımı cep telefonlarının düşme ve çarpma gibi durumlarda zarar görmesinin önüne önemli derecede geçebiliyor. Cep telefon şarjlarının tamamen bitirilmemesi ve tamamen şarj edilmesi gerekiyor. Burada kritik sınır yüzde 30 olarak ön plana çıkıyor. Cep telefonuna gelen sistem güncellemelerinin yüklenmemesi ve güvenilir olmayan uygulamaların cep telefonlarına yüklenmesi en önemli kötü cep telefonu kullanım alışkanlıkları arsında yer alıyor.

Kaynak : Sanalajans

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.