1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Akıllı Telefon Kullanımında Doğru Bildiğimiz Yapılan Yanlışlar
Akıllı Telefon Kullanımında Doğru Bildiğimiz Yapılan Yanlışlar

Akıllı Telefon Kullanımında Doğru Bildiğimiz Yapılan Yanlışlar

Dünyada olduğu gibi artık akıllı telefon kullanımının son derece yaygınlaştığı ve kullanıcıların akıllı telefon kullanırken birçok yanlış yaptıkları ifade ediliyor.

A+A-

Akıllı cep telefonları artık insan hayatının vaz geçilmez bir unsuru oluyor. İnsanlar hayatlarında ki birçok iş ve aktiviteyi akıllı cep telefonları sayesinde çok daha hızlı, sevkli ve kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Fakat birçok kişi cep telefonu kullanırken sağlığı açısında büyük sorunlara yol açabilecek ve yaşam kalitesini düşüren hatalar yapabiliyor. Akıllı telefon kullanıcılarının genelde yaptığı 5 büyük kullanım hatası bulunuyor. Bu hataları önlemek ise birkaç küçük önlem ile oldukça kolay olabiliyor.

Telefonla birlikte Uyumak En Büyük Kullanım Hatası

Birçok kişi cep telefonu kullanarak uykuya dalıyor. Kimileri sosyal medyada dolaşırken, kimileri müzik dinlerken kimileri ise cep telefonlarından film izlerken uykuya dalıyor. Fakat uzmanlar cep telefonu ile uyuya kalan kişilerin uzun süre radyo dalgalarına maruz kalmış oluyor. Buda sağlık açısında büyük risk oluşturuyor. Cep telefonu kullanırken yapılan diğer bir yanlış davranış ise ekrandan gelen mavi ışık dalgasına uzun süre maruz kalmak oluyor.

Uzun süreli mavi ışığa maruz kalanlarda görme problemi olabiliyor. Cep telefonu kullanırken yapılan diğer yanlış davranışlar ise az çeken cep telefonları kullanmak, cep telefonlarının sürekli yanında taşınması ve cep telefonuna bakarken sürekli boynunu eğmek olarak görülüyor. Bu 5 yanlış kullanım insan sağlığı için son derece olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.