1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Ajanslar SON DAKİKA HABERİ geçti! Ve Onay çıktı Müjde SSK ve BAĞ-KUR emeklisine 25'e ek 5.000 TL zam açıklaması geldi
Ajanslar SON DAKİKA HABERİ geçti! Ve Onay çıktı Müjde SSK ve BAĞ-KUR emeklisine 25'e ek 5.000 TL zam açıklaması geldi

Ajanslar SON DAKİKA HABERİ geçti! Ve Onay çıktı Müjde SSK ve BAĞ-KUR emeklisine 25'e ek 5.000 TL zam açıklaması geldi

Emeklilere yönelik sevindirici bir haber geldi. Uzun süredir beklenen zam haberi sonunda açıklandı. Emeklilerin %25'lik zammı yeterli bulmadığı ve ek zam beklentisi içine girdiği biliniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen onayla ek zam için müjdeli haber verildi. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine %25'e ek olarak 5.000 TL seyyanen zam yapılacağı açıklandı.

A+A-

Emeklilere yönelik sevindirici bir haber geldi. Uzun süredir beklenen zam haberi sonunda açıklandı. Emeklilerin %25'lik zammı yeterli bulmadığı ve ek zam beklentisi içine girdiği biliniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen onayla ek zam için müjdeli haber verildi. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine %25'e ek olarak 5.000 TL seyyanen zam yapılacağı açıklandı. Bu zam kararı tam 16 milyon emekliyi kapsayan bir ürün olarak son dakika olarak ajanslara düştü.

Emekliye ek zamın ne zaman geleceği de merak ediliyordu ve sonunda bu zam için yeşil ışık yakıldı. Emekliler uzun süredir Cumhurbaşkanı'ndan ek zam talebinde bulunuyorlardı ve nihayet bu talep karşılandı. SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi ve EYT emeklisi için %25'e ek olarak 5.000 TL seyyanen zam onaylandı. Bu akşam yapılan müjde büyük yankı uyandırdı ve emekliler tarafından olumlu bir şekilde karşılandı.

Emekli maaş zammı Temmuz ayında açıklandı ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bildirilen enflasyon oranlarına göre, 6 aylık zam oranı %19,55 olarak gerçekleşti. Bunun üzerine ek olarak 5 puanlık refah payı verilerek, emeklilere Temmuz ayında %25 zam yapıldı.

Ancak bazı emekliler, %25'lik zamın yeterli olmadığını düşünerek, seyyanen zam taleplerini dile getirmeye başladılar. Emeklilerin bir kısmı, asgari ücret zammının %34, kamu işçisine yapılan maaş zammının %45 ve en düşük memur maaşının 22.000 TL'ye yükselmesi gibi gelişmeleri göz önünde bulundurarak, daha yüksek bir seyyanen zam talep ediyorlar.

Emeklilere yönelik seyyanen zam konusunda Türkiye Emekliler Derneği de önemli taleplerde bulunuyor. Dernek, ek zam için 4.000 TL talep ederken, bazı emekliler ise en az 5.000 TL seyyanen zam yapılmasını savunuyorlar.

Şu an için yeni bir zam konusunda resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, TBMM'nin tatil döneminde olması nedeniyle emekliye ek zam konusunun Eylül ayında gündeme gelebileceği tahmin ediliyor. Bu nedenle emekliler, seyyanen zam konusundaki son dakika gelişmelerini yakından takip ediyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.