1. HABERLER

  2. ZİRAAT BANKASI

  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde! TCKN'ye göre PTT ve Ziraat Bankası'ndan 2.392 TL'lik devlet desteği!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde! TCKN'ye göre PTT ve Ziraat Bankası'ndan 2.392 TL'lik devlet desteği!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde! TCKN'ye göre PTT ve Ziraat Bankası'ndan 2.392 TL'lik devlet desteği!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mayıs ayında da dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere sosyal destek ve yardım imkanları sunmaya devam ediyor. İhtiyaç sahipleri bakanlıktan her ay düzenli olarak 2392 TL destek ödemesi alıyor. Sosyal yardım parası vatandaşlara PTT veya Ziraat Bankası hesapları aracılığıyla sağlanmaktadır.

A+A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mayıs ayında da dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere sosyal destek ve yardım imkanları sunmaya devam ediyor. İhtiyaç sahipleri bakanlıktan her ay düzenli olarak 2392 TL destek ödemesi alıyor. Sosyal yardım parası vatandaşlara PTT veya Ziraat Bankası hesapları aracılığıyla sağlanmaktadır. Ayrıca henüz başvurmamış olanlar için başvuru süreci devam etmektedir. Peki sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Kimler sosyal yardım alabilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, PTT ve Ziraat Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine destek ödemeleri yapmaya başladı. Başvuranlara 2392 TL ödeme yapılmıştır. Aynı zamanda başvuru süreci de devam etmektedir. Henüz başvurmamış olanlar da ödeme alma hakkı için Aile Bakanlığı'na başvurabilir. Aylık 2392 TL olan destek ödemesi için başvuru şartları da açıklandı. Başvurusu onaylananlar ödemelerini Ziraat Bankası ve PTT hesaplarından çekebilirler. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım başvuru şartları ve diğer detaylar haberimizde...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yarın yapılacak genel seçimler öncesi dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere yönelik yeni bir sosyal yardım fırsatı duyurdu. Bakanlık, engelli vatandaşlar için hazırladığı yeni sosyal yardım paketinde 2392 TL nakdi yardım ödemesi yapacak. Ödeme, hak sahiplerine engellilik durumuna göre PTT ve Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacaktır. Başvuru yapanlar her ay düzenli olarak ödemelerini almaya devam ederken, henüz başvurmayanların başvuru süreci devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2023 yılında ödenen maluliyet aylığı tutarları aşağıdaki gibidir:

%40-69 arası engelli bireyler için: 1.594,70-TL %70 üzeri engelli bireyler için: 2.392,05-TL

ENGELLİ AYLIĞI İÇİN UYGUNLUK ŞARTLARI NELERDİR?

Engelli aylığına hak kazanabilmek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere sahip olmak gerekmektedir. Bu kriterler arasında tam teşekküllü bir hastaneden engellilik durumunu tespit eden sağlık raporunun olması ve kişi başına düşen hane gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması yer almaktadır. Uygun vatandaşlar, e-devlet veya sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıfları aracılığıyla engelli aylığı başvurusunda bulunabilirler. Başvuru değerlendirme süreci tamamlanıp onaylandıktan sonra her ay engelli maaşı hesaplara yatırılmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.