1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Duyuru Geldi! Mart Ayı Ödemeleri Bugün Başladı! 2000 TL Veriliyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Duyuru Geldi! Mart Ayı Ödemeleri Bugün Başladı! 2000 TL Veriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Duyuru Geldi! Mart Ayı Ödemeleri Bugün Başladı! 2000 TL Veriliyor!

Mart ayının ilk günlerinde, çeşitli bakanlıklar ve kurumlar tarafından gerçekleştirilecek olan ödemeler merakla bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 10 Mart ile 20 Mart arasında sosyal yardım ödemelerini hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatıracak. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı, cuma günleri tarımsal destek ödemelerini çiftçilerin hesaplarına aktaracak.

A+A-

Mart ayının ilk günlerinde, çeşitli bakanlıklar ve kurumlar tarafından gerçekleştirilecek olan ödemeler merakla bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 10 Mart ile 20 Mart arasında sosyal yardım ödemelerini hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatıracak.

Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı, cuma günleri tarımsal destek ödemelerini çiftçilerin hesaplarına aktaracak. Bu destek programları geniş kitleler tarafından yakından takip edilirken, farklı kurumların ödeme planları da ilgiyle inceleniyor.

KYK Burs ve Kredisi Takvimi

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite öğrencilerine sağlanan burs ve kredilerin mart ayı ödemeleri de belirlenen takvime göre gerçekleşecek. Ödemeler, TC kimlik numaralarının son rakamına göre belirlenen günlerde yapılacak:

  • Sonu 0 olanlar için: 6 Mart
  • Sonu 2 olanlar için: 7 Mart
  • Sonu 4 olanlar için: 8 Mart
  • Sonu 6 olanlar için: 9 Mart
  • Sonu 8 olanlar için: 10 Mart

KYK Bursu ve Kredisi Tutarı

KYK tarafından sağlanan burs ve kredi ödemeleri, önceki aylarda yapılan artışlar sonucunda 2000 TL seviyesine yükseltilmişti. Bu kapsamda, 2024 yılı boyunca üniversite öğrencilerine 2000 TL'lik burs ve kredi ödemelerinin yapılması bekleniyor. Ayrıca, yıl sonunda bu ödemelerde yeniden bir artışın gerçekleşeceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.