1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ev hanımlarına Cuma Günü 3'lü ödeme geliyor! E-devlet'ten başvuran PTT'den alacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ev hanımlarına Cuma Günü 3'lü ödeme geliyor! E-devlet'ten başvuran PTT'den alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ev hanımlarına Cuma Günü 3'lü ödeme geliyor! E-devlet'ten başvuran PTT'den alacak!

Devlet, ihtiyaç sahibi ve geliri olmayan kadınlara yönelik çeşitli destekler sunmaktadır. Bu desteklerden biri de arama motorlarında sıkça araştırılan 1.000 TL'lik yardımdır. Kimlerin bu destekten faydalanabileceğini öğrenmek için yazımızı okuyun. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat etmiş, boşanmış veya dul kalmış kadınlara düzenli olarak destek ödemesi sağlamaktadır.

A+A-

Devlet, ihtiyaç sahibi ve geliri olmayan kadınlara yönelik çeşitli destekler sunmaktadır. Bu desteklerden biri de arama motorlarında sıkça araştırılan 1.000 TL'lik yardımdır. Kimlerin bu destekten faydalanabileceğini öğrenmek için yazımızı okuyun.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat etmiş, boşanmış veya dul kalmış kadınlara düzenli olarak destek ödemesi sağlamaktadır. Bu destek muhtaçlık aylığı adı altında verilir. Ancak belli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir:

  • Başvuruyu yapacak kadının eşi vefat etmiş olmalıdır.
  • Kadın, eşinin vefat etmesinden önce boşanmamış olmalıdır.
  • Kadının emekli maaşı almaması gerekmektedir.
  • Kadının herhangi bir sosyal güvencesi olmamalıdır.
  • Hanedeki kişi başına düşen gelir, asgari ücretin üçte birinden az olmalıdır.
  • Bu şartları taşıyan kadınlara muhtaçlık aylığı olarak adlandırılan destek ödemesi verilir. Ödemeler iki ayda bir yapılır ve her seferinde 1.000 TL olarak hesaba yatırılır. Bu destekten yararlanan kadınlar senede 6.000 TL'ye kadar ek destek alabilirler.

    Ayrıca, dul kalan sigortalının geride kalan eşine bağlanan dul maaşı gibi başka destek ödemeleri de bulunmaktadır. 65 yaşını geçmiş ve sosyal güvencesi olmayan kadınlar için yaşlılık aylığı ödemesi de sağlanabilir. Ancak bu destekler için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Her ay düzenli olarak 1.536 TL destek ödemesi alabilirler.

  • Bu destekler, ekonomik olarak zor durumda olan kadınlara yardımcı olmak amacıyla sağlanmaktadır. Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılabilmektedir. Ödemeler, genellikle ayın ortasından sonra hesaplara aktarılır. Kasım ayı ödemeleri ise Cuma günü tahmin edilen bir tarihte yapılacaktır. Bu destekler, kadınların yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedeflemektedir. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.