1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından müjde! İhtiyaç sahibi aileler için ramazan öncesi gıda…
Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından müjde! İhtiyaç sahibi aileler için ramazan öncesi gıda…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından müjde! İhtiyaç sahibi aileler için ramazan öncesi gıda…

Gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından gelen açıklama ihtiyaç sahibi binlerce vatandaşın rahat bir nefes almasına yardım ediyor.

A+A-

Bakanlık tarafından gelen 3294 sayılı açıklama ile beraber ihtiyaç sahibi olan aileler için ramazan ve kurban bayramlarından önce gıda kolisi verileceği açıklanırken bu zamanlar harici de desteklerin verileceği duyuruldu.

Ramazan ayına çok az bir zaman kala salgından ötürü ekonomik anlamda zorluk çeken vatandaşlar ciddi anlamda olumsuz etkilendiler. Ramazan ayında yardımlaşmanın daha çok artması karşısında vatandaşlardan gelen açıklama ihtiyaç sahibi olan ailelerin rahat bir nefes almasına yardımcı oldu. Ramazan yardımı kolileri nasıl alınacağına dair araştırmalar yapılırken bakanlık tarafından açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklama sırasında ramazan bayramından önce ihtiyaç sahibi olan aileler için gıda kolileri dağıtılacağı dile getirildi. Açıklaması sırasında; “3294 sayılı Kanun içerisinde yer alan ihtiyaç sahibi aileler için gıda gibi en temel olarak yer alan ihtiyaçlarının karşılanması isteği karşısında başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramından daha önce olmak üzere ve bunun ardından da yıl boyunca ihtiyaç durumlarında destekler verilecek. Bu destekler  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları araçlığı ile ihtiyaç sahibi olan aileler için gıda yardımı yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Bu yardımlardan kimler faydalanacak?

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile verilecek destekler için vatandaşların belirli şartları taşıması gerekiyor. Bu anlarda bakanlık tarafından gelen açıklamaya bakılacak olursa; “3294 sayılı Kanun içerisinde yer alan sosyal güvencesi bulunmayan ihtiyaç sahibi olan haneler ile beraber sosyal güvencesi olan fakat hane içerisinde yaşamlarına devam eden kişi başına düşen geliri net asgari ücretin üçten birinden daha az olan haneler ” olarak desteklerin verilecek olduğu açıklandı. Vatandaşların desteklerden yararlanabilmeleri için evlerine en yakın il ya da ilçelerde yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına kimlikleri ile giderek yüz yüze başvuru yapmaları gerekir.

Verilen destekler sadece sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile değil bir yandan da belediyeler, Kızılay ya da vakıflar genel müdürlüğü de vatandaşlar için gıda yardımları yapmaya devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.