1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından müjde! 4. Faz sosyal yardım ödemeleri başladı... İlk ödemeler emeklilere yapılacak…
Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından müjde! 4. Faz sosyal yardım ödemeleri başladı... İlk ödemeler emeklilere yapılacak…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından müjde! 4. Faz sosyal yardım ödemeleri başladı... İlk ödemeler emeklilere yapılacak…

Yaşanan korona virüs salgını ile mücadele sırasında vatandaşlar bir yandan da ekonomik zorluklar ile yüz yüze kaldı. Bu anlarda sosyal devlet anlayışından dolayı en zorlu anlarda dahi vatandaşların yanlarında yer almayı tercih ettiler ve sosyal destek ödemeleri hazırladılar.

A+A-

İlk üç faz ödemelerinin son bulmasının ardından dördüncü faz ödemeleri açıklandı. Dördüncü faz ödemelerinden sonra bir ödeme daha yapılmayacak. Verilen desteklerden yararlanmak için düzenli bir gelir olmama şartı aranırken, ilk üç ödemeden emekli, dul ve yetim maaşı alanlar yararlanamadı.

TÜED kapsamında gelen önerilere göre eğer hane içerisine giren gelir miktarından kişi başı asgari ücretin üçte birinin altında düşüyorsa emekli, dul ve yetimlere de verilmesi gerekir tarzında oldu. İlk üç faz ödemeleri sırasında vatandaşlara 1000 TL değerinde yapılan yardımlar dördüncü faz ödemesinde 1250 TL ye artış gösterdi.

4. faz ödeme başvuruları ne zaman başlayacak?

4. faz ödemeleri bu pazartesi günü başlayacak ve ilk ödemeler emekliler için verilecek. Emekli, ihtiyaç sahibi, dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar da artık ödemelerden yararlanabilecekler.

Buraya tıklayarak başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

4. faz ödemeleri için TÜED açıklaması

TÜED tarafından gelen açıklamalara bakıldığı zaman milyonlarca vatandaşa verilen sosyal yardım ödemeleri düzenli geliri olmayan vatandaşlara veriliyordu. Fakat emekli, dul ve yetim maaşları da bir hayli düşük. Bu kapsamda herkesin yararlanabilmesi için düşük gelir şartı aranıyor. Bunun peşine emekli, dul ve yetimler için de 4. faz ödemeleri sunulacak.

Emekli, dul ve yetim maaşı alanlar için 4. faz ödemeleri

TÜED kapsamında gelen önerilere bakılacak olduğu zaman bu süreçlere kadar üç kere yapılan ödemeler, 4. Faz ödemesi ile beraber gelecek. 1000 TL sosyal yardım projelerinin bir yandan da emekli, dul ve yetim maaşı alanlar için gelmesi kapsamında önerilerde bulundu. 2019 şubat ayına meydana gelen karar ile beraber en düşük aylılar 1000 TL olmuştu. Gelen son salgın zamanlarında ise en düşük aylıklar 1500 TL oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.