1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Büyük Müjde geldi! Her çalışana 1103 TL ödeme yapılacak…
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Büyük Müjde geldi! Her çalışana 1103 TL ödeme yapılacak…

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Büyük Müjde geldi! Her çalışana 1103 TL ödeme yapılacak…

Milyonlarca işçiyi çok yakından ilgilendiren bir gelişme geldi. Korona virüs salgın süreçlerinde yankılar hala son hızı ile devam ediyor olsa bile normalleşme adımları ile beraber ülkemizde 159 bine yakın düzeyde iş yeri ile beraber işletmeler üzerinde normal çalışma düzenlerine geçiş adımları başladı.

A+A-

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Selçuk; korona virüs salgını ile beraber ülkemizde meydana gelen normalleşme süreci için 159 bine yakın işletmenin normal hayata dönmeye başladığını - salgının herkes üzerinde etkilerini çok yoğun bir şekilde hissettiriyor olduğunu - bu dönemlerde vatandaşlara normalleşme için destek olarak 950 milyon TL civarında sigorta prim mahsuplaşmaları da ödenerek 1 milyon 200 binin üzerine çalışma için de yardımlar sunuldu.

1 temmuz 2020 tarihi itibari ile bu zamana kadar başvuru yapan KÇÖ ödeneği almak isteyenler ile nakdi destek ücretine başvuran iş yeri ile işletmeler de yardımlardan faydalanacak sigortalıların normal çalışma düzenine geçmiş olması ile beraber yardımları almak için hak kazandılar. Bu süreçlerde pandemi koşulları ile beraber ekonomik durumlarına göre ödemeler 31 aralık 2020 tarihine kadar da devam edecek. 1103 işçi için de mahsuplaşma yapılacak olduğu açıklandı.

KÇÖ ne zamana kadar devam edecek?

26 mart tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı kararı ile başlayan yardımlar 2 ay daha devam etmesi adına bir karar verildi. 31 ekim tarihine kadar da aralıksız olarak verilecek.

Bu anlarda ücretsiz izne çıkan ya da akdi sona erenlerinin yanı sıra nakdi destek ücretlerinden 1 milyon 901 bin 212  çalışanlara yararlanma hakları verildi. Bunların yanı sıra bu dönem içerisinde bir de 775 bin 252 kişi için de işsizlik ödenekleri verildi. Toplam 3 milyon 575 bin 9 çalışan işçi adına da ödemeler yapıldı. Yapılan toplam ödeme tutarı ise 3 milyar 128 milyon 717 bin 413 TL olduğu açıklandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.