1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Aile Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığından açıklama! Başvuranlara tam 20 bin TL sosyal yardım ödemesi yapılacak…
Aile Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığından açıklama! Başvuranlara tam 20 bin TL sosyal yardım ödemesi yapılacak…

Aile Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığından açıklama! Başvuranlara tam 20 bin TL sosyal yardım ödemesi yapılacak…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından ekonomik anlamda zorluk çeken vatandaşlar için destek ödemeleri gelmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından gelen yardımlar eğitimden barınmaya, gıdadan elektrik yardımına kadar akla gelen birçok alana uzanmaya devam ediyor.

A+A-

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından ekonomik anlamda zorluk çeken vatandaşlar için destek ödemeleri gelmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından gelen yardımlar eğitimden barınmaya, gıdadan elektrik yardımına kadar akla gelen birçok alana uzanmaya devam ediyor.

Devlet destekli olarak verilen sosyal yardım ödemeleri vatandaşların hayatını bir süre de olsun daha kolay hale getirmek için veriliyor. Her destek ödemesi için belirli şartlar aranıyor. Başvuru yapmak için bu şartlara uymak da gerekiyor.

Gıda yardımları…

Aile çalışma ve sosyal yardımlar bakanlığı tarafından en çok verilen desteklerden bir tanesi gıda yardımları oluyor. Bu yardımlar başta kurban ve ramazan bayramı olmak gibi dini bayramlarda verilir. Başvuru yapabilmek için vatandaşların en az 18 yaşında olması gerekirken hanede yaşamına devam eden kişi başına düşen ücretin asgari ücretin üçte birinin altında olması gerekir.

Barınma yardımları…

Barınma yardımları kişilerin barınmalarına imkan olmayacak kadar kötü ve bakımsız, sağlık koşullarına uygun olmama durumlarına verilir. Prefabrik ev yapımı, eşya desteği ya da betonarme ev yapımı gibi ihtiyaç durumunda olan aileler için 20 bin TL ye varan destek ödemeleri veriliyor. Başvuru yapabilmek için vatandaşların en az 18 yaşında olması gerekirken hanede yaşamına devam eden kişi başına düşen ücretin asgari ücretin üçte birinin altında olması gerekir. Bir yandan da yaşlı, engelli, dul olmak gibi özel şartlardan bir tanesi de sahip olmak gerekir.

Yakacak yardımları…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından soğuk kış aylarında kimsenin zorluk çekmesine izin vermemek için verilen yardımlardan bir tanesi de yakacak yardımları oluyor. Bu yardımlar en azami 500 kg kömür yardımı olarak bulunan bölgeye göre değişiklik gösterir. Yılda bir kez verilen desteklerdir.Başvuru yapabilmek için vatandaşların en az 18 yaşında olması gerekirken hanede yaşamına devam eden kişi başına düşen ücretin asgari ücretin üçte birinin altında olması gerekir.

Dul kadınlara yardım…

Sosyal güvenceleri yer almayan ve eşlerini kaybeden kadınların zorluk çekmemesi için dul maaşı verilir. Ödemeler PTT aracılığı ile verilir. Kadınların sosyal yardımlardan yararlanabilmeleri için medeni kanun şartlarına göre resmi eşlerinin hayatını kayıp etmesi gerekir. Eşlerini kayıp eden kadınlar için aylık olarak 375 TL ödemeler verilir.

Muhtaç asker aile yardımları…

Birinci dereceden askerlerin eşi ya da annesi gibi konumda yer alan, sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için muhtaç asker ailesi için destekler verilir. Askerlik süresi devam ederken her iki aylık süreçte bir olmak üzere 400 TL destek verilir.

Öksüz ve yetim yardımları…

Ebeveynlerinin ikisini ya da bir tanesini kayıp eden çocuklar eğer 18 yaşlarından küçüklerse bu desteklerden yararlanacaklar. İki ayda bir olmak üzere 150 TL destek verilir.

Doğum yardımları…

15 Mayıs 2015 tarihinden bu yana kadar uygulamaya geçen doğum yardımları bu tarihten daha sonra canlı doğum yapan anneler için geçerli olacaktır. Ödemeler anneler için bir kereye mahsus olarak verilir. TC vatandaşı ve mavi kart sahibi olanlar için verilen yardımlar doğum sayısındaki çocuğa göre değişir. Bu tarihten sonra doğan ilk çocuk için 300 TL olarak verilen ödemeler 2. Çocuk için 400 TL olurken üç ve üzerinde olan çocuklar için 600 TL olarak destekler verilir.

Elektrik tüketim destekleri…

Her ay düzenli olarak 106 TL ye varan bu elektrik destek ödemelerden ihtiyaç sahibi vatandaşlar yararlanacaktır. Başvuru yapılmadan verilen destek ödemelerinden yararlanmak için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yardım almak gerekir. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı bu vakıflardan gerekli bilgileri alır ve uygun görülen vatandaşlar için destek ödemeleri verilir. Bu destek ödemeleri vatandaşlara nakdi olarak verilmez. PTT ye faturaları ile giden vatandaşlar fatura ödemeleri sırasında yararlanabileceklerdir. Verilecek miktarlar hanede yaşamına devam eden kişi sayısına göre değişiklik gösterir.

  1. Hanede 1 - 2 kişi yaşamına devam ediyorsa verilecek ödeme aylık 75 kWh,
  2. Hanede 3 kişi yaşamına devam ediyorsa verilecek ödeme aylık 100 kWh
  3. Hanede 4 kişi yaşamına devam ediyorsa verilecek ödeme aylık 125 kWh,
  4. Hanede 5 ya da daha fazla kişi yaşamına devam ediyorsa verilecek ödeme aylık 150 kWh olarak TL karşılığı ödemeler verilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.